ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό: Συμβολή στην όσμωση διαφορετικών αγώνων!

YANNISΦεβρουαρίου 05, 2016                    asyntaxtostypos.org- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση για το  ασφαλιστικό που συνδιοργάνωσαν το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ τηνΤετάρτη το βράδυ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ, αφού χαρακτηρίστηκε ουσιαστική, συμβολική για το παράδειγμα της όσμωσης διαφορετικών αγώνων, πολιτισμένη και με υπόσχεση-απόφαση για συνέχιση και διεύρυνση των επαφών και των συζητήσεων και με άλλα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας.
Η αρχική εισήγηση του σ. Γιάννη Αγγέλη, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έβαλε με παραστατικό τρόπο το συνολικό πλαίσιο των ζητούμενων της εποχής, εντοπίζοντας την πραγματική αιτιότητα της κρίσης και επισημαίνοντας τα αντίστοιχα «καθήκοντα» της εργαζόμενης και αγωνιζόμενης τάξης στη χώρα με αφορμή και το προωθούμενο κυβερνητικό ασφαλιστικό τερατούργημα.

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν μέλη των συλλογικοτήτων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, καθώς και συνάδελφοι προερχόμενοι από διαφορετικούς κλάδους των ΜΜΕ, εκπρόσωποι από την ΒΙΟΜΕ, τα συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, επαγγελματικούς κλάδους, εργατικές συλλογικότητες. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να δοθεί γενικότερη απάντηση στην καταλήστευση της κοινωνίας, με ανάπτυξη μιάς αυτόνομης πολιτικής πρότασης των από τα κάτω, με οργάνωση των αγώνων σε επίπεδο βάσης και όχι ανάθεσης, με συνεύρεση των διαφορετικών ρευμάτων και δράση από κοινού.
Συντονισμός αγώνα των από τα κάτω στην Θεσσαλονίκη
Η διάθεση, προκύπτουσα και  από τις επαφές όλων τις τελευταίες μέρες με αγωνιζόμενους πολλών κλάδων αποκρυσταλλώθηκε στην κατάληξη να γίνουν επαφές τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε να γίνει μέσα στην άλλη βδομάδα μία πρώτη συνάντηση όσων συμφωνούν σε μία συνεργασία και συντονισμό δράσης για τη μάχη κατά του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,, που ακολουθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας της με δανειστές, θεσμούς, κουαρτέτο κλπ. Η μέρα, ώρα και  χώρος θα γίνουν γνωστά  στη συνέχεια.