Στη Λέσβο, διασώσεις-ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τις αρχές. Με στόχο τη μείωση των τραγικών ναυαγίων στο Αιγαίο, οι λιμενικοί αυξάνουν τις περιπολίες τους και προσαρμόζουν τον τρόπο δράσης τους στις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.
Το πλωτό σκάφος ανοικτής θάλασσας «ΠΑΘ 80 – Άγιος Ευστράτιος» του Λιμενικού Σώματος διέσωσε τον αριθμό ρεκόρ των 405 ανθρώπων το τελευταίο διάστημα.

Με στόχο τη μείωση των τραγικών ναυαγίων στο Αιγαίο που έχουν κοστίσει τις ζωές πάνω από 250 προσφύγων από την αρχή του χρόνου, τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού έχουν αυξήσει τις περιπολίες και έχουν προσαρμόσει τον τρόπο δράσης τους.
Οι καλές μέρες στην καρδιά του χειμώνα ευνοούν τις αφίξεις από τα τουρκικά παράλια στα νησιά. Κυνηγημένοι από τη φρίκη του πολέμου χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή στις χώρες τις βόρειας Ευρώπης.
Τα τελευταία 24ωρα πάνω από 1200 πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται καθημερινά στη Λέσβο. Χθες καταγράφηκαν στο hot spot στη Μόρια πάνω από 2000 πρόσφυγες.
Πηγή ΕΡΤ Αιγαίου, Ρεπορτάζ Ηλίας Μαραβάς