ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδία δίχως τέλος: 27 πρόσφυγες πνίγηκαν στο Αιγαίο - Ανάμεσά τους 11 παιδιά!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

WWW.NEWSIT.GR-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τραγωδία δίχως τέλος: 27 πρόσφυγες πνίγηκαν στο Αιγαίο - Ανάμεσά τους 11 παιδιά
Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2016 | 20:22
Τουλάχιστον 27 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και 11 παιδιά, βρήκαν τον θάνατο σήμερα στο Αιγαίο, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σ' ένα ναυάγιο που συνέβη ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ένας προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Doğan έκανε λόγο για 24 νεκρούς. Η νέα τραγωδία σημειώθηκε καθώς ένα μικρό πλοίο με 40 επιβάτες έπλεε στην κατεύθυνση της Λέσβου, σύμφωνα με το τουρκικό λιμενικό.

Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται παρά τις έρευνες που διεξάγουν πολλά πλοία κι ένα ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ομάδα των προσφύγων ακολούθησε αυτή την πορεία, η οποία είναι πιο μακρά σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνται γενικά για να φθάσει κανείς από τις τουρκικές ακτές στη Λέσβο, για να παρακάμψει τις περιπόλους που κάνουν μέλη της στρατοχωροφυλακής κατά μήκος των ακτών.
Το πλεούμενο ναυάγησε στα ανοικτά της πόλης Εντρέμιτ (Αδραμύττιο) της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαλίκεσιρ.
Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε την ημέρα που η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκανε μια σύντομη επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα για να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση να κάνουν περισσότερα για να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.
Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ζητήσουν τη συμβολή του NATO, του οποίου είναι αμφότερες μέλη, για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των τουρκικών ακτών.
Η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες συνυπέγραψαν στα τέλη του Νοεμβρίου ένα «σχέδιο δράσης» το οποίο προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρώπη στις τουρκικές αρχές με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους στον καλύτερο έλεγχο των συνόρων τους και την καταπολέμηση των διακινητών.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επισημοποίησαν την περασμένη Τετάρτη τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας δεν μοιάζει ως τώρα να έχει απτά αποτελέσματα.
Η Τουρκία, η οποία έχει υποδεχθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 2,7 εκατομμύρια Σύρους και 300.000 Ιρακινούς πρόσφυγες έχει μετατραπεί σε ένα από σημαντικότερα σημεία αναχώρησης προσφύγων που θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περίπου 68.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στις ακτές της Ελλάδας μέσω του Αιγαίου από τις αρχές της χρονιάς.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από την πλευρά του κάνει λόγο για 284 θανάτους προσφύγων και μεταναστών από την αρχή του 2016 στο Αιγαίο.