ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

... η ΕΤΙΤΑ, η "αριστερή" κυβέρνηση και οι 1.000 απολύσεις !..

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016            http://anasigrotisi.blogspot.gr- αναδημοσίευση

E.T.I.T.A.
Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τις τηλεοπτικές άδειες
Συνάδελφοι!

Από την πρώτη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση κίνησε το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών η Ένωσή μας μετείχε στις κατά καιρούς διαβουλεύσεις και είχε επαφές με όλους τους αρμόδιους υπουργούς. Διατυπώσαμε καταρχήν την θετική μας στάση για την ανάγκη ύπαρξης κανόνων και διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο. Δώσαμε τις δικές μας προτάσεις και ιδέες. Κάποιες προτάσεις μας εισακουστήκαν και κάποιες όχι.Πρώτιστα όμως, σε κάθε μας συνάντηση θέταμε το θέμα της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας αλλά και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δουλεύουν σήμερα στα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Εκφράσαμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας για δόλιες πτωχεύσεις των καναλιών αλλά και εκδικητικές συμπεριφορές των εργοδοτών με εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους. Από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί φορείς εμφανίζονταν απόλυτα καθησυχαστικοί.

Δεν χρειάστηκε όμως καμία δόλια πτώχευση ή εκδικητική συμπεριφορά των εργοδοτών. Ήρθε η ίδια η κυβέρνηση και αποφάσισε ουσιαστικά την μείωση των θέσεων εργασίας δίνοντας τέσσερις μόνο άδειες!!! Με δεδομένο την ύπαρξη τεσσάρων μόλις καναλιών και με το κατώτατο όριο εργαζομένων στους 400 η κυβέρνηση εξασφάλισε 1600 θέσεις εργασίας την στιγμή που σήμερα στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δουλεύουν πάνω από 2500!!! Χίλιες απολύσεις δηλαδή με το... καλημέρα!

Εμείς κατ' αρχήν από την πλευρά μας τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως αρνούμαστε να μπούμε στην μέση της διαμάχης κυβέρνησης-ιδιωτικών σταθμών. Ουδέποτε υπήρξαμε μέρος της όποιας διαπλοκής. Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε απλοί εργαζόμενοι-επαγγελματίες που αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας! Και φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα αυτής της διαμάχης, είτε ο θύτης είναι η εργοδοσία είτε η κυβέρνηση. Και επειδή το μαχαίρι της κυβέρνησης φάνηκε πρώτο, τονίζουμε πως σε περίπτωση απολύσεων εργαζομένων θα μας βρει όλους απέναντί της!

Εξάλλου μια αριστερή κυβέρνηση, ΟΦΕΙΛΕΙ σε ό,τι κάνει, πρώτα από όλα να προστατεύει ΟΛΟΥΣ τους απλούς εργαζόμενους από την ανεργία και την εξαθλίωση. Μόνο τότε θα τους βρει ΟΛΟΥΣ συμμάχους!!!

Υ.Γ.: Όταν έκλεισε η Ε.Ρ.Τ. απολύθηκαν σε μια νύχτα 2500 εργαζόμενοι και δικαίως φωνάζαμε όλοι μαζί!!! Με την απόφασή σας θα χάσουν την δουλειά τους 1000 εργαζόμενοι!!!

ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ Ε.Ρ.Τ. ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ