ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤ- "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ" Ο κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΣΤΕι ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ ΩΚΕΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ" ΖΕΣΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!

ΠΕΝΕΝ


                            187                                                                                          23/11/2015
....ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δελτίο Τύπου

Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ, του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων και δεκάδων εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών έγινε στις 19/11/2015 μαζική παράσταση στο ΝΑΤ το οποίο είχε επισκεφτεί ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος
Στην παρέμβασή τους στελέχη των δύο Σωματείων εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τον ιστορικό ασφαλιστικό μας φορέα και να τον ενοποιήσει με το ενιαίο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης.
Ταυτόχρονα διατύπωσαν την εκφρασμένη βούληση του συνόλου του Ναυτεργατικού μας κόσμου ότι οι σημαντικές ιδιαιτερότητες του Ναυτικού επαγγέλματος – όπως και στο παρελθόν – έτσι και τώρα, επιβάλουν την αυτόνομη ύπαρξη και λειτουργία του ΝΑΤ και όλων των άλλων ασφαλιστικών μας ταμείων.
Επίσης απαίτησαν την διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης του ΝΑΤ με την ασφάλιση όλων των αλλοδαπών ναυτικών που εργάζονται και επανδρώνουν την ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία και οι οποίοι  ξεπερνούν τους 70.000 ναυτικούς.
Στο σημείο αυτό υπογράμμισαν την ανάγκη αυστηρής τήρησης της συνταγματικής επιταγής για ίση αμοιβή για ίση εργασία ανεξάρτητα από την εθνικότητα των Ναυτικών, την εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων για το ίδιο θέμα και την θεμελίωση όλοι οι Ναυτεργάτες να έχουν διασφαλισμένα και κατοχυρωμένα ενιαία δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς και στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
Τόνισαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν νομιμοποιείται (πολιτικά – κοινωνικά) να εξαιρεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο και να του εξασφαλίζει προνομιακή αντιμετώπιση και μεταχείριση και να επιτρέπει στην ποντοπόρο ελληνόκτητη και ελληνική ναυτιλία να οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και από την άλλη να πετσοκόβει τις συντάξεις, τα επικουρικά, το εφάπαξ και τις παροχές κοινωνικής πρόνοιας στους συνταξιούχους της χώρας μας.
Αξίωσαν τέλος να τερματισθεί το καθεστώς της φοροασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και επιτέλους να πληρώσει ο μεγάλος πλούτος, η ολιγαρχία, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και τα υπόλοιπα τμήματα του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου  στα φορολογικά έσοδα του κράτους.
Οι Ναυτεργάτες, οι Υπάλληλοι του ΝΑΤ και το σύνολο των εργαζομένων στην Ναυτιλία απαιτεί την κατάργηση των βάρβαρων αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών πολιτικών σε βάρος των δικαιωμάτων τους και την επαναφορά όλων των κατακτήσεών τους στα προ του μνημονίου επίπεδα.
Ο Υφυπουργός στην απάντησή του το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι «η επίσκεψή του στο ΝΑΤ είναι ενημερωτική και δεν μπορεί να απαντήσει ή να πάρει θέση στα αναφερόμενα από τους εκπροσώπους των Ναυτεργατικών οργανώσεων»!!! 
Με εντολή διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
                   Νταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος