ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Νέους λιμενικούς χώρους ζητάει η ΣΕΠ ΑΕ!

www.pireas2day.gr- αναδημοσίευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2015
 
Νέους χώρους ζητάει η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ μέσα στο λιμάνι και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, την Τετάρτη το μεσημέρι, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΣΕΠ ΑΕ ζητάει να της παραχωρηθεί έκταση περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων, ανατολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως εργοταξιακό χώρο στο πλαίσιο των εργασιών της κατασκευής της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών.
Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες ο συγκεκριμένος χώρος ήταν εργοτάξιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καθώς χωρίζεται από τη σιδηροδρομική γραμμή σε δύο μέρη απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Η υποχρέωση της κατασκευής της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών αναλήφθηκε από τη ΣΕΠ ΑΕ με τη δεύτερη τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, μετά τον λεγόμενο «φιλικό διακανονισμό».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία θέτει ως ορίζοντα υλοποίησης του έργου το Φεβρουάριο του 2018 και προσφέρει αντάλλαγμα για την συγκεκριμένη έκταση, αναπροσαρμοζόμενο κάθε έτος.