ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στο κενό οι στημένες κατηγορίες της εργοδοσίας περί «εγκληματικής οργάνωσης»

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η προσπάθεια της εργοδοσίας με έωλες και κατασκευασμένες κατηγορίες να αποσπάσει απόφαση από το δικαστήριο που θα χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση» το Συνδικάτο Μετάλλου, για τη δράση του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η μεθόδευση βγάζει μάτι: Οι επιχειρηματίες που υπέβαλαν τη μήνυση, ενσωμάτωσαν σ' αυτή μια σειρά από καταγγελίες που περιέχονται στις εκατοντάδες άλλες μηνύσεις σε βάρος του Συνδικάτου από το 2008 και το 2009. Με βάση αυτά τα «τεκμήρια» ζητούσαν να κριθούν οι συνδικαλιστές ένοχοι για εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική εκβίαση, αυτοδικία και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Κι όλα αυτά, επειδή υπερασπίζονταν τη Σύμβαση Εργασίας και απεργούσαν!
Ο εισαγγελέας, όμως, όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις κατάπτυστες κατηγορίες, αλλά και για τα επιμέρους «γεγονότα» που περιγράφονταν στη μήνυση, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους συνδικαλιστές. Αθώοι κρίθηκαν και για μια ακόμη υπόθεση που δικάστηκε στον Πειραιά, ύστερα από μήνυση της εργοδοσίας, δείχνοντας ότι το κατηγορητήριο που στήθηκε σε βάρος τους και η βιομηχανία των διώξεων είναι διάτρητα και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι στη μήνυση των επιχειρηματιών αναφέρεται χαρακτηριστικά για το Συνδικάτο Μετάλλου ότι «...αναπτύσσει τη συνδικαλιστική του δράση κατευθυνόμενο απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, με αποτέλεσμα να μετέρχεται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και τη μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίονα πολιτικών επιδιώξεων εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας»!
Καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, τόνισε μεταξύ άλλων τη μεγάλη αποδοχή που έχει το Συνδικάτο Μετάλλου από τα μέλη του, τις οικογένειές τους, εργάτες και τις γειτονιές των εργατών. «Δεν μπορεί να αποκαλείται "εγκληματική οργάνωση". Είναι προκλητικό να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση», είπε.
Μετά την πανηγυρική αθώωσή τους, τα στελέχη του Συνδικάτου, μαζί με τη βουλευτή του ΚΚΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρ.Τζίβα, στην οποία παρουσίασαν όλη τη «βιομηχανία» των δικών που έχει στηθεί σε βάρος του ταξικού σωματείου.