ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
23/11/2015
Την 1η Μαΐου 2015, πλήθος κόσμου από διάφορες χώρες συμμετείχε στη συγκέντρωση NO EXPO, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, ως διαμαρτυρία ενάντια στη εκδήλωση EXPO που πραγματοποιούνταν το ίδιο διάστημα στην περιοχή . Η ειρωνεία είναι ότι , αν και η EXPO είχε ως κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης κατέληξε ως ένα μεγάλο φαγοπότι, πίσω από το οποίο κρύφτηκαν εκτοπισμοί ανθρώπων από φτωχογειτονιές και δουλικές σχέσεις εργασίας. Την επόμενη μέρα, οι ιταλικές προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων και πέντε φοιτητών και εργαζομένων από την Ελλάδα, οι οποίοι κρατήθηκαν χωρίς την παρουσία διερμηνέα και από τους οποίους απέσπασαν βίαια γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Στις 12 Νοεμβρίου, 6 μήνες μετά και ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε αιφνίδια εισβολή στα σπίτια των 5 αυτών φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγ. Παρασκευής, τους οποίου συνέλαβε κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση NO EXPO. Την επόμενη ημέρα, στις 13 Νοεμβρίου, στο Εφετείο Αθηνών αποφασίστηκε η μη προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους των συλληφθέντων, εν τω μέσω μίας μεγάλης συγκέντρωσης αλληλεγγύης από σωματεία και άλλες συλλογικότητες, και αναμένεται το Συμβούλιο Εφετών να αποφασίσει την έκδοσή τους στην Ιταλία.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 5 συναγωνιστές από την Αγ. Παρασκευή, οι οποίοι μέσω της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ. Παρασκευής στην οποία συμμετέχουν, έχουν συνδράμει πολλές φορές τον αγώνα των εργαζομένων στη Wind υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης και ενάντια στις απολύσεις και τις εργολαβίες. Επίσης, το Σωματείο μας έχει βρεθεί μαζί τους σε κοινούς αγώνες, όπως είναι η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.
Επίσης, καταγγέλλει απερίφραστα την πολιτική ποινικοποίησης της συμμετοχής σε εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, η οποία αποκτά άλλη διάσταση με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες, με τις οποίες πλέον στοχοποιείται η πολιτική και κοινωνική δράση. Οι διωκόμενοι αντιμετωπίζουν την απειλή της μακροχρόνιας προσωρινής κράτησης μέχρι να δικαστούν και, αν καταδικαστούν, μεγάλες ποινές λόγω του νομοθετικού πλαισίου στη Ιταλία, που θέτει αδικήματα όπως τη διατάραξη κοινής ειρήνης ως κακουργήματα με πολυετή φυλάκιση… Είναι προφανές ότι η έκδοση των 5 συναγωνιστών μας θα είναι ένα καίριο πλήγμα στην κοινωνική και πολιτική τους υπόσταση, άλλωστε σε αυτό αποσκοπεί:  να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει όσους τολμούν να αντιστέκονται σε πολιτικές οικονομικής εξαθλίωσης και ανελευθερίας.
 Απαιτούμε την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης των 5 συναγωνιστών μας και την παύση κάθε δίωξης εναντίων τους.
Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα στη στήριξή τους στους διωκόμενους συναγωνιστές και να εναντιωθούν σε άλλη μία προσπάθεια από τη μεριά των κρατών για ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ
Free5.gr