ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι 5 παρατηρήσεις του ΥΝΑ για τη σύμβαση παραχώρησης!


ΟΛΠ Το υπουργείο Ναυτιλίας θέλει να συμπεριληφθούν στη σύμβαση παραχώρησης η εξαίρεση 58 ακινήτων του ΟΛΠ και του πορθμείου Σαλαμίνας-Περάματος. | ΑΠΕ
Πέντε είναι οι βασικές παρατηρήσεις που κάνει το υπουργείο Ναυτιλίας στη σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ, την οποία αναμένεται να αποστείλει στο ΤΑΙΠΕΔ σήμερα. Τις επόμενες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ θα δώσει τη σύμβαση στη δημοσιότητα, καθώς μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι δεσμευτικές προσφορές.

Η σύμβαση θα δοθεί στο Δ.Σ. του ΟΛΠ που και αυτό θα κάνει τις δικές του παρατηρήσεις. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το προσχέδιο της σύμβασης δεν έχει φτάσει στο Δ.Σ. του ΟΛΠ προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν καταγγείλει τον αποκλεισμό του Οργανισμού από τη διαδικασία τροποποίησης της σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» οι πέντε βασικές παρατηρήσεις του ΥΝΑ είναι:
■ Να εξαιρεθούν τα 58 ακίνητα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του ΟΛΠ, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσαίας λιμενικής ζώνης.
■ Να παραταθούν μέχρι το 2052 όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις των μισθωτών των χώρων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να υπάρξει ρητή πρόβλεψη στη σύμβαση παραχώρησης ότι θα παραμείνει το καθεστώς που ισχύει σήμερα.
■ Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΠ.
■ Να δημιουργηθεί Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ), η οποία θα υποδεχτεί όλες τις δημόσιες λειτουργίες του ΟΛΠ (αστυνόμευση, κανονισμοί στην ακτοπλοΐα, επιβολή προστίμων, θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια ασφάλεια κ.ά.) και δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ).
■ Να εξαιρεθεί το πορθμείο Σαλαμίνας-Περάματος.
* Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπασταθοπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.