ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΗΕΠΗΝ: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν μέλη της ομάδας ασφαλείας του Α.Τσίπρα

7 Οκτωβρίου 2015
εσηεπην                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν μέλη ομάδας ασφαλείας που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην Μυτιλήνη, εις βάρος των συναδέλφων δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΠΕΗΝ, Στρατή Μπαλάσκα και Ηλία Μαραβά.
Η απρόκλητη και ακατανόητη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι χειροδικώντας εμπόδισαν και εν τέλει απαγόρευσαν την είσοδο του ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του δημοσιογράφου της ΕΡΑ στο χώρο του Δημαρχείου -προκειμένου να καλύψουν επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο- εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, ειδικώς όταν τελείται υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού και του Καγκελαρίου της Αυστρίας.
Το Δ.Σ. ζητά από τον αρμόδιο υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνήσει εις βάθος το περιστατικό και να προβεί στις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ώστε συμπεριφορές αυτού του τύπου εις βάρος δημοσιογράφων να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Με δεδομένη και εκπεφρασμένη την ευαισθησία που διακρίνει ειδικώς τον κ. Πρωθυπουργό αλλά και τα μέλη της Κυβερνήσεως του σε θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας θεωρούμε επιβεβλημένο να μπει ένα τέλος σε συμπεριφορές που προέρχονται από άλλους χρόνους και άλλους χώρους…
                                            ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ