ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ξέσπασμα της μητέρας Φύσσα κατά Ρουπακιά: Αυτό από έμενα για να με θυμάσαι! Δίκη Νεοναζί

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://tvxs.gr
«Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι», είπε ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, προς τον Γιώργο Ρουπακιά πετώντας στο δολοφόνο του γιου της το μπουκάλι με το νερό που κρατούσε. 

Σημειώνεται, πως η Μάγδα Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της κατέρρευσε με αποτέλεσμα η δίκη της Χρυσής Αυγής να διακοπεί προσωρινά. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην κατάθεσή της επισήμανε πως η δολοφονία του γιου της έγινε κατ΄εντολή του Λαγού και του Μιχαλολιάκου. Παράλληλα, επανέλαβε πως έχει δει βίντεο με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, επίσης κατηγορούμενου για τη δολοφονία, να δίνει εντολές σε τάγματα εφόδου για επιθέσεις λέγοντας πως «ό,τι κινείται σφάζεται». Σημειώνεται πως η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το εν λόγω βίντεο θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Η μητέρα του Παύλου χαρακτήρισε τη Χ.Α. «εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της απόγονους των δωσιλόγων της κατοχής και των ταγμάτων ασφαλείας της εποχής εκείνης» και αναφέρθηκε σε πρόσφατη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου στις 17 Σεπτεμβρίου στην οποία ανέφερε: «είμαστε η σπορά των ηττημένων του ‘45». «Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Υπάρχει έξω μια εγκληματική οργάνωση, η Χ.Α. η οποία βρίσκεται στο κοινοβούλιο», δήλωσε.
Η Μάγδα Φύσσα απάντησε σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, σημειώνοντας πως ο σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής λαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση και πως μετά τη δολοφονία του γιου της, ο Γιώργος Ρουπακιάς, τον οποίο και χαρακτήρισε «γερό στέλεχος» της νεοναζιστικής οργάνωσης, είχε διακριτική μεταχείριση. Υπενθύμισε μάλιστα, πως όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο της αστυνομίας είπε προς τον αστυνομικό «δικός σας είμαι». Όταν ρωτήθηκε «τι εννοεί», απάντησε: «Της Χρυσής Αυγής».
Διαβάστε Επίσης:
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης,διαμαρτυρήθηκε πως επιχειρείται τεχνητή ένταση για να μην μπορέσει να καταθέσει η σύζυγος του, η οποία με τη σειρά της διαμαρτυρήθηκε ότι γίνονται παρεμβάσεις «για να αποσυντονιστεί». Την ώρα που κατέθετε η Μάγδα Φύσσα, ο Γιώργος Πατέλης γύρισε προς τα πίσω και κοίταξε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα. Τότε ο Παναγιώτης Φύσσας είπε προς τον κατηγορούμενο: «Τι με κοιτάς έτσι με στιλάκι 'θα σου δείξω εγώ;’».
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα και το ξέσπασμά της ακολούθησε νέα ένταση με μέλος του ακροατηρίου να βγαίνει από την αίθουσα φωνάζοντας: «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια!». Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη του απαγόρευσε να εισέλθει ξανά στην αίθουσα.
Μετά την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της η αδελφή του, Ειρήνη. Με δάκρυα στα μάτια διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφόνιας του αδελφού της από τους νεοναζί. «Τα πράγματα είναι πολύ απλά στο μυαλό μου. Ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε σπίτι του. Ήταν οργανωμένο σχέδιο. Ήταν τρία άτομα, έγιναν 15 και μετά 60 άτομα. Έτσι ξαφνικά. Ήταν οργανωμένο. Όταν έμαθα τι είχε συμβεί, δεν μπορούσα να δεχθώ ότι είχε πάθει ο Παύλος κάτι. Η Χρύσα μου είπε ότι ο αδελφός μου δεν ήταν καλά. Πήρα ένα ταξί και πήγα στο Κρατικό και ενημερώθηκα. Δεν μπορούσα να το δεχθώ. Πήγα στο νοσοκομείο και τον είδα εκεί. Παγωμένο, νεκρό. Παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε», είπε και συνέχισε:
«Ο αδελφός μου με τη Χρύσα και έναν φίλο τους πήγαν στο Κοράλι πρώτη φορά εκείνη τη μέρα, γιατί δεν βρήκαν στην άλλη καφετέρια τραπέζι. Στο μαγαζί δεν έγινε κάτι. Μέσα βρίσκονταν τρία άτομα που φορούσαν παντελόνι παραλλαγής, μαύρα μπλουζάκια. Δεν ειπώθηκε κάτι στην καφετέρια. Όταν η παρέα του αδελφού μου βγήκε έξω, είδε μαζεμένα 15 άτομα. Φορούσαν κράνη και παντελόνια παραλλαγής, είχαν λοστούς και σιδερογροθιές. Έγινε μια μανούρα, ένα μπάχαλο με έναν μεσολαβητή, χωρίς να προηγηθεί κάτι και η αστυνομία καθόταν εκεί κοντά, λίγο πιο πάνω στη γωνία».
Σε αυτό το σημείο η Ειρήνη Φύσσα δεν άντεξε και κατέρρευσε με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί εκ νέου για τις 8 Οκτωβρίου.