ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πέρασε του Τσίπρα! - Κουράκης, Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής!!!


WWW.NEWSIT.GR-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Πέρασε του Τσίπρα! - Κουράκης, Βαρεμένος και Τασία οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τελευταία ενημέρωση: 03.10.2015 | 19:18


- Μετ' εμποδίων πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής
- Τελικά, α' αντιπρόεδρος της Βουλής προτείνεται ο Τάσος Κουράκης, β΄ ο Γιώργος Βαρεμένος και γ' η Τασία Χριστοδουλοπούλου
- Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να στήσει εσωκομματικές κάλπες, καθώς 5 βουλευτές εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις θέσεις των
αντιπροέδρων

- Κάλπες θα στηθούν και αύριο για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων...  Τελικά, πέρασε... του Τσίπρα. Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή, κατόπιν ψηφοφορίας που διεξήχθη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής, α' αντιπρόεδρος της Βουλής προτείνεται ο Τάσος Κουράκης, β' ο Γιώργος Βαρεμένος και γ΄ η Τασία Χριστοδουλοπούλου. "Σφήνα" στην προεδρική πρόταση επιχείρησαν να μπουν 5 βουλευτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Αυτό υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε ψηφοφορία. Οι πέντε βουλευτές που συμμετείχαν στη ψηφοφορία είναι οι Εύη Καρακώστα, Χαρά Καφαντάρη, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης και ο Μουσταφά Μουσταφά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, έλαβαν:
Κουράκης 81 ψήφοι
Βαρεμένος 68 ψήφοι
Χριστοδουλοπούλου 68 ψήφοι
Μουσταφά 54
Καφαντάρη 50
Συρμαλένιος 50
Γάκησ 24
Καρακώστα 14

Κινούμενος σε συναινετικό κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αυριανή διαδικασία θα υπερψηφίσει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, εκτός από της Χρυσής Αυγής, για το προεδρείο της Βουλής.

Κάλπες για τα πάντα!
Από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Για αύριο μετατίθεται η ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απ' όπου θα αναδειχθεί ο νέος γραμματέας της και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Δύο οι υποψήφιοι για τη θέση του γραμνματέα. Ο ένας “προεδρικός” και ο άλλος...”αντιπολιτευτικός”.
Υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο “προεδρικός” Σωκράτης Φάμελλος και ο Χρήστος Μαντάς, προερχόμενος από το μπλοκ των “53+”.
Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, μέλη της κίνησης των "53+" κατέστησαν... σαφές στον πρόεδρό τους πως μπορεί να απαλλάχθηκε από τα "βαρίδια" της "Αριστερής Πλατφόρμας", αλλά δεν πρόκειται να τον αφήσουν να "παίξει μπάλα" χωρίς αντίπαλο.
Ενδεικτικό είναι πως αρκετοί βουλευτές που πήραν τον λόγο, εστίασαν σε θέματα της οικονομίας και του ασφαλιστικού, ζητώντας εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.
Να θυμίσουμε πως την Κυριακή στις 11 το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον πρόεδρό της, με τον Νίκο Βούτση μοναδικό υποψήφιο, και σε ξεχωριστή συνεδρίαση θα εκλέξει τους αντιπρόεδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς.