ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οταν δίνεις συγχαρητήρια, το σωστό είναι να μιλάς με ονόματα, κύριε Ζώη. Σε ευχαριστούμε κύριε ένστολε του Λ.Σ, βατραχάνθρωπε, Κεατζή, απλέ λιμενικέ. Γιώργο, Τάσο, Λευτέρη, Γιάννη, Αποστόλη...Γιατί τις επιτυχίες, δεν τις καταγράφουν αυτοί που, με περίσσιο θράσος, κάθονται στο γραφείο τους με τα πόδια επάνω... Λες και για αυτό, τους πληρώνει, ο Ελληνας φορολογούμενος πολίτης!!!!!!!!!!!

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό Φ/Γ πλοίου με ποσότητα όπλων στην Κρήτη





     Πρωινές ώρες σήμερα, το Φ/Γ πλοίο “HADDAD 1”, σημαίας Βολιβίας, κατέπλευσε στο λιμένα Ηρακλείου όπου και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης δεκατεσσάρων (14) εμπορευματοκιβωτίων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

 Κατά την εκφόρτωση, των δύο (02) πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο ISKENDEROUN Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πλοίο, σημαίας Βολιβίας, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο (συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής) στο βάθος των containers, γεγονός που αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των ερευνών και στα υπόλοιπα δώδεκα εμπορευματοκιβώτια που παραμένουν στο λιμένα του Ηρακλείου Κρήτης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης αναφορικά με το περιστατικό προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Για τη σημερινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης πλοίου μεταφοράς παράνομου φορτίου οπλισμού, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση.