ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γεμάτο με όπλα κιαι όχι με οικιακό εξοπλισμό εντοπίστηκε ξένο φορτηγό πλοίο από άνδρες του Λ.Σ κοντά στην Ιεράπετρα και μέχρι αύριο τα ξημερώματα θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

6,5 ΧΡΟΝΙΑ PEIRATIKO REPORTAZ- ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το πλοίο , με σημαία Βολιβίας ονομάζεται "Χαντάτ 1" και είχε αποπλεύσει με 7μελές πλήρωμα- όλοι αλλοδαποί- από το λιμάνι Νισκεντορούμ της Τουρκίας, με προορισμό τα Μιζουράτα Λιβύης. 

Η Επιχείρηση του Λ.Σ έγινε από ένα ΠΑΘ ένα πλωτό και άνδρες του ΚΕΑ.
Στα συνοδευτικά έγγραφα αναφέρεται ως φορτίο οικιακά είδα, αλλά,  οιΚΕΑΤΖΉΔΕΣ ΒΡΉΚΑΝ ΌΠΛΑ. 
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΊΑ ΣΚΑΦΏΝ ΤΟΥ  Λ.Σ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΕΠΊ ΤΟΥ ΠΛΟΊΟΥ ΚΕΑΤΖΉΔΕΣ, ΤΟ ΠΛΟΊΟ ΑΝΑΜΈΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΊ, ΠΕΡΊΠΟΥ, ΣΤΙΣ 5-6 ΤΑ ΧΑΡΆΜΑΤΑ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΟ λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Πόπη Χριστοδουλίδου
-----------------------------------

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ mme@yna.gov.gr

Συνημμένα6:47 μ.μ. 



Εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της ν. Κρήτης, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, με επταμελές (07) πλήρωμα, το οποίο μετέφερε οπλισμό χωρίς να φέρει τα νόμιμα παραστατικά.
Το πλοίο προερχόταν από το λιμένα Αλεξανδρέττας (ISKENDERUN) Τουρκίας με προορισμό λιμένα της Λιβύης.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Το Φ/Γ πλοίο κατευθύνεται στο λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, για περαιτέρω έλεγχο, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ εξελίξεις για την υπόθεση θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου...