ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων....

Άμεσα μέτρα για το προσφυγικό - ''Χριστοδουλάκης: «Εξαίρεση στον κανόνα απάθειας της ΕΕ ο Αβραμόπουλος»


Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό.
Τόνισε, επίσης, ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 Επιπλέον, επέκρινε τους ευρωπαίους αξιωματούχους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ οι προσφυγικές ροές έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, «εκείνοι είναι σε διακοπές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είναι πανταχού παρόντες».
«Από την πρώτη στιγμή της ορκωμοσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας επεσήμανε την ανάγκη για επιτάχυνση λύσης του ζητήματος. Και έτσι προχωρήσαμε στο σχέδιο άμεσης δράσης» εξήγησε ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος εξήρε την ανταπόκριση του Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς όπως είπε «η ανταπόκριση μέχρι τώρα της Ευρώπης ήταν χλιαρή και η άφιξη του έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα απάθειας».
«Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος ΖώηςΣύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.
Τέλος, τη δυνατότητα δημιουργίας κι άλλων πρότυπων οικισμών προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, όπως εκείνου που λειτουργεί στον Ελαιώνα, εξετάστηκε μεταξύ άλλων, στη σημερινή σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.