ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ωστόσο χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να γίνουν αυτά, όπως είπε και ο απερχόμενος Υπουργός, ο κ. Δρίτσας «υπάρχει κατεστημένο χρόνων»!!!!

 Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 Αν θέλουν να φτιάξουν ένα αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων ας εφαρμόσουν τα εξής:
1.       Να τα καταργηθεί ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στον τόπο συμφερόντων για όλους, κάθε χρόνο ανά  Λιμενική αρχή να εκδίδεται από την ΔΠ πίνακας με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές με σειρά μορίων, από κάτω λίστα με αυτούς που έχουν ως τόπο συμφερόντων την ανωτέρω υπηρεσία με σειρά μορίων. Βάση των μορίων όλων όσοι περνάνε αυτούς που ήδη υπηρετούν σε αυτές να μετατίθενται εκεί και αυτοί που ήδη υπηρετούν σε αυτές και υπολείπονται σε μόρια να εντάσσονται στους πίνακες μεταθέσεων.
2.       Στη συνέχεια αυτοί που εντάσσονται στους πίνακες μεταθέσεων να επιλέγουν Υπηρεσίες μετάθεσης με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
     α) Όσοι δεν έχουν υπηρετήσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής σε Υπηρεσία της πρώτης κατηγορίας να επιλέγουν μόνο από αυτές.
      β) Όσοι   έχουν υπηρετήσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής σε Υπηρεσία της πρώτης κατηγορίας να επιλέγουν μόνο από τις υπόλοιπες πέντε κατηγορίες.
     γ) Όσοι   έχουν υπηρετήσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής σε Υπηρεσία της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας (δηλ. 2 έτη σε υπηρεσία της πρώτης και 3 έτη σε υπηρεσία της δεύτερης = 5 έτη ) να επιλέγουν μόνο από τις υπόλοιπες τέσσερις κατηγορίες.
Και ουτ’ καθεξής και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Μόνο εφόσον το επιθυμεί το στέλεχος να μετατίθεται σε κατηγορία που έχει υπηρετήσει στο παρελθόν.
3.       Αμετάθετο να έχουν μόνο πολύτεκνοι, όσοι έχουν παιδί ή σύζυγο με 67% αναπηρία και έχουν χαρακτηριστεί «ως κατάλληλοι για υπηρεσία γραφείου» αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός να έγινε «λόγω της υπηρεσίας και ένεκα αυτής» που θα πιστοποιείτε από ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε. Αλλά και όσοι έχουν τέκνα στην 2α και 3η Λυκείου. Δηλαδή σχεδόν ότι ισχύει και σήμερα (σημειωτέον δεν ανήκω σε καμία κατηγορία από τις ανωτέρω).
4.       Μόρια για τα χρόνια υπηρεσία να παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Γιατί τώρα ένας συνάδελφος όπου και να τοποθετηθεί από την σχολή δεν θα περάσει ποτέ σε μόρια κάποιον που υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του και έχει 5-8 χρόνια περισσότερα υπηρεσίας και δεν έχει μετατεθεί ποτέ του.
5.       Τέλος η μετάθεση να μην κόβεται για κανένα λόγο, να μπορεί να γίνει μόνο αναστολή της για ένα ή δύο χρόνια μάξιμουμ αλλά μετά το στέλεχος να μετατίθεται. Όλοι έχουν προβλήματα προσωπικά, οικογενειακά κτλ. είναι αρκετός χρόνος για να τα διεκπεραιώσει.
 Τότε μόνο θα πάψουν τα βύσματα , θα επιθυμούν μόνοι τους όλοι να πηγαίνουν σε υπηρεσίες των τριών πρώτων κατηγοριών εφόσον θα ξέρουν πως θα συγκεντρώσουν περισσότερα μόρια και θα μπορέσουν να επιστρέψουν αλλά και θα μείνουν στον τόπο συμφερόντων τους περισσότερο λόγω των μορίων που έχουν.
   Ωστόσο χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να γίνουν αυτά, όπως είπε και ο απερχόμενος Υπουργός «υπάρχει κατεστημένο χρόνων»