ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Εκλογές 2015: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες – Ορκίζεται την Παρασκευή η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση – Ποιοι θα φορέσουν... κοστούμι...

www.newsit.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Εκλογές 2015: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες – Ορκίζεται την Παρασκευή η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση – Ποιοι θα φορέσουν... κοστούμι
Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2015 | 21:53
 -  Τα "καρφιά" του Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου

-  "Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα", δήλωσε η νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου 
- Την Παρασκευή στις 12.00 θα ορκιστεί η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση
- Δείτε ποιοι την απαρτίζουν  - Μεταξύ αυτών και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, στο υπουργείο Τουρισμού
- Σκληρές δηλώσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μετά τη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο
- "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς" είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος
- "Δεν θα λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές" δήλωσε στο Reuters ο Γιάνης Βαρουφάκης
- "Όχι" λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα
- Αύριο η διάλυση της Βουλής με την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος και η προκήρυξη εκλογών

Με υπονοούμενα και “καρφιά” υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή στις 12.00 θα ορκιστεί η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση.

 
“Θεωρώ πως η παρουσία σας, η δική σας και όλων των άλλων υπουργών, θα είναι εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης όσο και για την διεκπεραίωση κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Εμείς πλέον μπαίνουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Όσον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο, στα πλαίσια ενός ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου. Οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα, προγράμματα και να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους για να τους κυβερνήσουν”, τόνισε, ενώ όσον αφορά τη διαπραγμάτευση είπε:

“Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη, τη μάχη να ανοικοδομήσουμε την οικονομία και να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της και τη μάχη μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης που είναι μπροστά μας.
Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι η συζήτηση για την απομείωση του χρέους θα γινόταν μέχρι τέλος του χρόνου. Σήμερα από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Ρέκλινγκ θα γίνει νωρίτερα, ίσως και τον Οκτώβριο. Η χώρα έχει μπροστά της κρίσιμες αναμετρήσεις, αλλά και μια διαρκή προσπάθεια αναμέτρησης με τις δικές της αδυναμίες, στις οποίες όλοι πρέπει να βάλουμε από ένα λιθαράκι για να τις ξεπεράσουμε”.
Βασιλική Θάνου: Χρήσιμη η εμπειρία μου στη Δικαιοσύνη

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, συνομιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ θεωρεί πως θα είναι χρήσιμη η πολυετή εμπειρία της στο χώρο της Δικαιοσύνης.
'

Αυτή είναι η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα ορκιστεί αύριο στις 12.00:

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ιωάννης Γιάγκος (επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ)
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Υπουργός Παιδείας: Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου
Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα
Υπουργός Τουρισμού: Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης

Στη θέση του παραμένει ο Παν. Νικολούδης, ως υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Βαρουφάκης: Δεν θα λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές

«Δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως θέλει να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα έχει σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το οποίο θα μπορούσε τελικά να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αλλά για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα για την οποία έχει δει ότι υπάρχει πολλή υποστήριξη.
Πόρτα "έδειξε" στον Λαφαζάνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κατ΄αρχήν όχι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε εκλογική και πολιτική συνεργασία με την "Λαϊκή Ενότητα" καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση-απόφαση της ΚΣΕ, η εισήγηση προς τις συνελεύσεις και το ΠΣΟ είναι ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε.
Όπως αναφέρει, ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών της με τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνθηκε και θα πάρει στο ΠΣΟ της Κυριακής 30/8 την οριστική απόφαση για την εκλογική της παρέμβαση.

Πυρά Λαφαζάνη κατά Παυλόπουλου

Για παραβίαση του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

Έκπληξη προξενεί η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σήμερα το απόγευμα, κατά την οποία δεν θα πραγματοποιηθεί μετά τις άκαρπες εντολές   η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 37 παρ. 3 εδ.  γ΄  του Συντάγματος.

 Η μη πραγματοποίηση της σύσκεψης,  και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, παραβιάζει ωμά και προκλητικότατα  τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Συντάγματος.

 Η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου. Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις. Ελπίζουμε να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27ηΣεπτεμβρίου.