ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΠΛ.Σ,Γιώργος Δριβακος: H διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι συμβατή με το πνεύμα και γράμμα του νόμου και δεν δίνει καμία διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της παραμεθορίου, αλλά και οι συνάδελφοι σε όλη την χώρα!!!

Μεταθέσεις 2015.
 

 Δριβάκος Γιώργος
Πρώην Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ

 
Τα φετινά συμβούλια μεταθέσεων έγιναν με συγκεκριμένες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονται στην φιλοσοφία και στην λογική των διατάξεων του ΠΔ Μεταθέσεων.
Η βάση  στην οποία στηρίχθηκαν δεν ήταν επαρκής για να παραχθεί  το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό της κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών με ταυτόχρονη ικανοποίηση των αιτήσεων των συναδέλφων που καλύπτουν τις αυτές προϋποθέσεις.
Αναφέρω ενδεικτικά το παράδοξο, της μη ύπαρξης σχετικών πιστώσεων για τις αιτηθείσες  μεταθέσεις ενώ ισχύει το αντίθετο για τις υπηρεσιακές και πιο συγκεκριμένα για αυτές που σχετίζονται με την λαθρομετανάστευση, της εισαγωγής στην β´ κα γ´ φάση κατά προτεραιότητα των συναδέλφων που βρίσκονται σε υπεράριθμες υπηρεσίες  και της εισαγωγής στην  γ´ φάση συναδέλφων  με τον ελάχιστο χρόνο παραμονής και όχι την 8ετία επειδή είχαν αιτηθεί μετάθεση που δεν ικανοποιήθηκε δηλ. μια μορφή τιμωρίας τους.
Ολα αυτά καταδεικνύουν μια λανθασμένη πρακτική εκτός νομικού πλαισίου, που δεν διασφαλίζει μια διαδικασία αξιοκρατίας και διαφάνειας ως απαραίτητα στοιχεία για ένα τόσο σοβαρό αριθμό μετακινούμενων.
Υπενθυμίζω δε, ότι οι αποφάσεις του συμβουλίου μεταθέσεων είναι δεσμευτικές για τον υπογράφοντα τις σχετικές διαταγές και δεν προβλέπεται απο πουθενά η επιλεκτική χρήση τους. Το αντίθετο μάλιστα αφού τρέχουν και οι προθεσμίες του 15νθημέρου από την κύρωση των πρακτικών. 
Συμπερασματικά λοιπόν η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι συμβατή με το πνεύμα και γράμμα του νόμου και δεν δίνει καμία διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της παραμεθορίου αλλά και οι συνάδελφοι σε όλη την χώρα.

Δριβάκος Γιώργος
Πρώην Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ