ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ κ. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ...

  Ανασφάλεια έχει προκαλέσει η μετακίνηση του σκάφους του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου

Ανασφάλεια έχει προκαλέσει η μετακίνηση του σκάφους του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου

anatolh.com
wwwlimenika-nea.blogspot.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 
 Ανασφάλεια έχει προκαλέσει η μετακίνηση του σκάφους του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου
Επιστολή του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Δρίτσα. Αναφέρει:
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Μετά το ατύχημα που είχε το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στην περιοχή της Χίου, δόθηκε προφορική εντολή για την μετακίνηση του αντίστοιχου σκάφους που σταθμεύει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για να το αντικαταστήσει.
Είναι απόλυτα κατανοητές οι μεγάλες ανάγκες σε διασωστικά μέσα στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω του μεγάλου ρεύματος προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες προς τη χώρα μας από τα κοντινά τουρκικά παράλια.
Η μετακίνηση όμως του συγκεκριμένου σκάφους έχει αφήσει το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου χωρίς ούτε ένα πλωτό μέσο στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους με τη θάλασσα.
Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η παρέμβαση του Λιμενικού σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί στη θάλασσα, είτε αφορά περιπολίες, παράνομη αλιεία και έρευνα – διάσωση είτε μέτρα ασφαλείας κατά τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιων.
Είναι σε όλους γνωστή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής λιτότητας και οι πολύ μεγάλες ελλείψεις. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια θα ήθελα να σας επισημάνω την μεγάλη ανάγκη για κάποιο πλωτό μέσο για το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ώστε τουλάχιστον στοιχειωδώς να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της υπηρεσίας και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.
Είμαι σίγουρος πως με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα κάνετε ότι είναι δυνατό για να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας.
Με εκτίμηση
Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ