ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ενωση Προσωπικού Λ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας προς πρόεδρο ΠΟΕΠΛ.Σ, Αθ. Τσατσουλή: Για τους λόγους αυτούς,καλείσθε να υποβάλλετε την παραίτηση σας άμεσα από πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ!

ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ 

ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ!

Πόπη Χριστοδουλίδου

-------------------------------------------------------------------

 Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

ΕΠΛ.Σ Κ.Μ:  "Δεν νοείται ν' αποφασίζει και να συνυπογράφει μεταθέσεις συναδέλφων καθώς και να τους εμπαίζει τηλεφωνικώς, ο αμετάθετος “Λιμενικός” (από το 1997 υπηρετεί ο κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ στον Πειραιά έχοντας 6764 μόρια) συμπεριφερόμενος ως πρόεδρος της “διοίκησης” και όχι της ΠΟΕΠΛΣ.



Ανακοίνωση αριθμ.: 81/2015                      Θεσσαλονίκη 31-07-2015


ΠΡΟΣ: 1) ΠΟΕΠΛΣ



2) ΕΠΛΣ



3) Μέλη Ένωσης





Σχετ: Η Αρ. Πρωτ.: 84/2015 από 17-07-2015 ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ







Η Ένωση μας, εκφράζει την αντίθεσή της καθώς και την έντονη δυσαρέσκεια των μελών της, ως προς την στάση του εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας στο συμβούλιο μεταθέσεων.



Σύμφωνα με ανωτέρω σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ την οποία υπογράφετε ως πρόεδρος της, αναφερεστε ότι αντιμετωπίσατε ένα εκρηκτικό μείγμα απο τρία στοιχεία (μειωμένη οργανική δύναμη, Καλλικράτης, δυσλειτουργικό Π.Δ το οποίο προβλέπει πολλές ΜΗ  αναγκαίες μεταθέσεις) στη φετινή διαδικασία και καταλήγετε να λέτε ότι οι μεταθέσεις που θα γίνονται θα είναι οι ελάχιστα δυνατές, ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Υπηρεσία και να μην ξεσπιτώνονται άδικα εκατοντάδες συνάδελφοι.  
Με δεδομένα ότι: α) οι Καλλικρατικές μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν πέρυσι με έκτακτο συμβούλιο μεταθέσεων και β) δεν προβλέπεται στο υφιστάμενο Π.Δ μεταθέσεων διαφορετική αντιμετώπιση για τις “υπεράριθμες υπηρεσίες”, καταγγέλουμε την συμμετοχή σας σ' ένα συμβούλιο που πραγματοποίησε πολλές μη αναγκαίες μεταθέσεις, που μεταθέτει το μισό ακριβώς προσωπικό αρκετών Υπηρεσιών, που ξεσπιτώνει εκατοντάδες συναδέλφους αδίκως.



Μάλιστα, θεωρούμε απακράδεκτο ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας όλων των Ενώσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο, να συναινεί στην μετάθεση στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με πάρα πολλά μορία (8.000-10.000) οι οποίοι αν και τα έχουν συγκεντρώσει από υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης καλούνται και πάλι να υπηρετήσουν σε αυτές. Θεωρούμε απαράδεκτο, να υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι μετά από 10 – 15 χρονιά Υπηρεσίας δεν έχουν Υπηρετήσει ακόμα στον τόπο συμφερόντων τους και να μετατίθονται εκ νέου σε Υπηρεσίες της νησιωτικής Ελλάδος.



Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας, έστω και ένα στέλεχος ΛΣ να υπάρχει σε Πανελλαδικό επίπεδο ο οποίος έχει συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο παραμονής στον τόπο επιλογής του, είτε αυτό λέγεται νησί, είτε λέγεται Ν.Αττικής (της οποίας αποτελείται και πρόεδρο της Ένωσης της), εξαιρέθηκε αδικαιολόγητα από τους πίνακες μεταθέσεων και συνεχίζει να παραμένει στο μέρος του, ενώ ο συνάδελφος Μακεδόνας με παραμεθόριο στην πλάτη του και πολλές χιλιάδες μόρια υποχρεώνεται να ξαναφύγει, τότε θεωρούμε ότι δεν κάνατε καλά την δουλειά σας επί της ουσίας, που δεν είναι άλλη από την προάσπιση της ισονομίας και των δικαιωμάτων όλων των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.



Παρά του γεγονότος της περιφρόνησης που δείχνετε σε θεσμικά ζητήματα της ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας, καθώς έχουμε αποστείλει επανειλημμένα ερωτήματα που αφορούν την διαδικασία των μεταθέσεων (ποιά στελέχη εξαιρέθηκαν από τους πίνακες κ.α) με σκοπό να είμαστε ενήμεροι για την νομιμότητα της διαδικασίας, δεν ανταποκριθήκατε ούτε καν στο ελάχιστο, στις απαιτήσεις και τις ευθύνες του θεσμικού ρόλου που κατέχετε. 
 Για τους λόγους αυτούς,καλείσθε να υποβάλλετε την παραίτηση σας άμεσα από πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ. Μόνο με την παραίτηση σας θα μπορέσει ίσως ν' αποσβεστεί ένα μέρος του έντονου αισθήματος αδικίας που καταβάλλει ττους συναδέλφους της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς για άλλη μια φορά σήκωσαν το βαρύ φορτίο των μεταθέσεων και αυτήν την φορά με τις δικές σας ευλογίες.



Δεν νοείται ν' αποφασίζει και να συνυπογράφει μεταθέσεις συναδέλφων καθώς και να τους εμπαίζει τηλεφωνικώς, ο αμετάθετος “Λιμενικός” (από το 1997 υπηρετεί ο κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ στον Πειραιά έχοντας 6764 μόρια) συμπεριφερόμενος ως πρόεδρος της “διοίκησης” και όχι της ΠΟΕΠΛΣ.