ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Χαϊκάλη!

   ΠΕΑΛΣ:

 Πειραιάς: 28-07-2015
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/112/15

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης 
κ. Παύλο Χαϊκάλη  

Κύριε Υφυπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, θα θέλαμε καταρχήν να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.
Επιπρόσθετα, με αφορμή τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό (αντισταθμιστικά δημοσιονομικά μέτρα επί της απόφασης του ΣτΕ, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και εναλλακτικά μέτρα), όπως αυτές καταγράφηκαν στην από 12-07-2015 Δήλωση της Συνόδου Κορυφής και ενόψει έναρξης των σχετικών διαπραγματεύσεων, παρακαλούμε όπως δεχθείτε αίτημά μας για την πραγματοποίηση συνάντησης, στο πλαίσιο της οποίας θα μας δοθεί η δυνατότητα:

Να μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως απόρροια του κλίματος αβεβαιότητας και των καλλιεργούμενων φημών για ανατροπή θεμελιωμένων - κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. 
Να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για διαμόρφωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες του ασφαλιστικού τους βίου και των δυσμενών εργασιακών τους συνθηκών. 
Να επισημάνουμε τα προβληματικά σημεία του ν. 4281/2014 με τα οποία επιχειρείται η αναμόρφωση των Ταμείων που χορηγούν μερίσματα και εφάπαξ βοηθήματα και οδηγούν σε ένα στρεβλό σύστημα ασφάλισης χωρίς να θέτουν ορθολογικά τις απαραίτητες υγιείς βάσεις που απαιτούνται για την βιωσιμότητά τους. 

Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε ότι δεν θα βρεθούμε για ακόμα μία φορά προ τετελεσμένων γεγονότων και μνημονιακών δεσμεύσεων που δεν επιδέχονται οιασδήποτε κριτικής και τροποποιήσεων που ακόμα και η κοινή λογική πολλές φορές καθιστά προφανείς.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σαϊτάκης    Σπυρίδων Πασσάκος