ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αυτό μας θυμίζει τη ρήση του σοφού γέροντα: Οσοι συσκέφθονται, δεν σκέφθονται!!!!

lesvosnews.gr- www.limenika-nea.blogspot.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ:  Συσκέψεις επί συσκέψεων για το μεταναστευτικό που πνίγει το Αιγαίο…
metanastes-13715-ploioΣυνέχεια των ενεργειών που γίνονται για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού θέματος πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & ΝΠ. κ. Ι.Γιαννέλλη –Θεοδοσιάδη. Παρευρέθησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών κ. Π. Νίκας, εκπρόσωποι της FRONTEX, ο Διοικητής της 9ης Περ/κης Διοίκησης Λ.Σ., ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Λέσβου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Διευθυντής Ασφάλειας του Κ.Λ. Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Λ.Σ και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Από τον κ. Νίκα έγινε ενημέρωση για την πρόθεση της υπηρεσίας Α’ Υποδοχής να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις στον καταυλισμό της Μόριας ώστε να γίνεται η καταγραφή των προσφύγων-μεταναστών σε ένα σημείο υποδοχής ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση και παραμονή τους στο χώρο του λιμένα Μυτιλήνης. Επίσης, θα δοθούν απ’ την υπηρεσία του τα κατάλληλα μέσα και υλικά για την καταγραφή.
Ο εκπρόσωπος της FRONTEX δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υφίσταται ένας χώρος καταγραφής και στον ίδιο χώρο να γίνονται και οι υπόλοιπες εργασίες. Υπάρχει αίτημα, που σύντομα επιλύεται στο επόμενο δεκαήμερο, να διατεθούν ακόμη 2 λεωφορεία 50 θέσεων για μεταφορά  των μεταναστών από τον τόπο προσέγγισής τους και οχημάτων 4Χ4 για εντοπισμό μεταναστών.
Τέλος συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών.