ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΠΕ-ΜΠΕ - Η Εφημερίδα των Συντακτών- αναδημοσίευση
Kατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης 
Στη φυλακή θα οδηγηθεί σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του αργά χθες το βράδυ, ο επιχειρηματίας Α.Κ., πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της εισαγωγής στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2014 δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο με το πλοίο «Noor 1».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Πειραιά Μαρίας Σκάρπου και του αρμόδιου εισαγγελέα, για τα αδικήματα της διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ενώ αρχικά είχε κληθεί και είχε εξεταστεί ως μάρτυρας στην υπόθεση.
Συνελήφθη όμως μετά την πρόσφατη, συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια της συζύγου τού πλοιοκτήτη τού «Noor 1», στην οποία εμφάνισε τον επιχειρηματία ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από το ταξίδι του πλοίου με την τεράστια ποσότητα ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα. Η ίδια δικαιολόγησε τις καθυστερημένες καταγγελίες της, λέγοντας πως ο επιχειρηματίας τη διαβεβαίωνε ότι θα τη βοηθούσε να ξεμπλέξει με την υπόθεση, αν κρατούσε το στόμα της κλειστό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Α.Κ. φέρεται ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής εικονικής εταιρείας με έδρα το εμιράτο Σάρτζα, η οποία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, με σκοπό τη διακίνηση δύο τόνων ηρωίνης. Για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί έως σήμερα 23 άτομα.