ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Έκπτωτη η ΝΕΛ από επιδοτούμενη γραμμή με απόφαση Δρίτσα...

Η Εφημερίδα των Συντακτών-αναδημοσίευση

Την απόφαση υπέγραψε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας
Έκπτωτη κηρύχθηκε τελικά η ναυτιλιακή εταιρεία Σι-Λινκ-Φέρρις (θυγατρική της ΝΕΛ) από την επιδοτούμενη-άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο-Αγ. Ευστράτιος- Λήμνος, μετά τη σχετική απόφαση που υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ακολουθώντας την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που συνεδρίασε την Παρασκευή στη Νάξο.Το δρομολόγιο της γραμμής εκτελούσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης», το οποίο από τις 27 Απριλίου βρίσκεται ακινητοποιημένο στο Λαύριο λόγω της επίσχεσης των ναυτικών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία.

Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης, ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε ότι: «Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας έκανε γνωστό ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου "Ταξιάρχης", έλαβε υπ' όψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς. Το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Β. Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη της επιδοτούμενης γραμμής με το ίδιο μίσθωμα και όρους. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από καμία ναυτιλιακή εταιρεία, τότε θα συγκληθεί εκ νέου το ΣΑΣ προκειμένου να καθορίσει νέο μίσθωμα και προϋποθέσεις κάλυψης της γραμμής. Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η «Hellenic Seaways» με το πλοίο «Εξπρές Πήγασος».