ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πότε θα λήξει η ομηρία;


Photo: ellinikiaktoploia.net
Photo: ellinikiaktoploia.net                http://www.ellinikiaktoploia.net- αναδημοσίευση

Απλήρωτοι Ναυτικοί της ΝΕΛ (και όχι μόνο), θα ασχοληθεί κανείς επιτέλους ουσιαστικά μαζί τους…;
Πίσω από τις εικόνες ντροπής που βλέπουμε κάθε μέρα εδώ κι εκεί, με εξαθλιωμένους Ναυτικούς  να τρώνε από συσσίτια με λαμαρίνες  και καζάνια που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές.

Υπάρχουν σπίτια και οικογένειες που πρέπει να φάνε, να ντυθούνε, να ζήσουνε, υπάρχουν παιδιά που πρέπει να σπουδάσουνε, να μεγαλώσουνε, σε ένα καλό περιβάλλον και όχι να ζούνε μέσα στην ανασφάλεια και την ανέχεια.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει, δεν ζητάνε δανεικά ούτε ελεημοσύνη, δεν θα εξετάσουμε εδώ ποιος φταίει και φτάσαμε ως εδώ, δεν είναι δική μας δουλειά.
Άλλωστε εδώ θα μιλήσουμε για ουσία: θα μας απαντήσει κάποιος τι θα γίνει ουσιαστικά; Πότε θα λάβει τέλος ο Γολγοθάς και το μαρτύριο αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους;
Γιατί ακούμε ευχολόγια και βλέπουμε καθημερινά δελτία τύπου, αλλά λύση δεν βλέπουμε. Kύριε Υπουργέ, Kύριοι Συνδικαλιστές και όσοι  άλλοι εμπλεκόμενοι, δώστε λύση σύντομα.
Λύση ουσίας όμως γιατί με δελτία τύπου και δηλώσεις δεν αγοράζεις ούτε ψωμί,  ούτε πληρώνεις την δόση του δανείου, το φροντιστήριο και τα ρούχα του παιδιού σου…
Δεν μπορείς να τα πληρώσεις  με ευχολόγια…
mytilene_040
panagia tinou_004