ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Από δημοσιεύματα στον τύπο κυβέρνηση – εφοπλιστές βρίσκονται σε συζητήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων!



          ΠΕΜΕΝ                        ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                        ΠΕΕΜΑΓΕΝ       
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
         Αυτό επιβεβαιώνεται στις από κοινού δηλώσεις των υπουργών κ.Σταθάκη, κ.Δρίτσα και του πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ.Βενιάμη με την δήλωση του, οι ναυτεργάτες «να εργαστούν στα ποντοπόρα πλοία στη βάση όσων ισχύουν στην διεθνή ναυτεργασία».

Αυτό σημαίνει ακόμα και το 25% των ναυτεργατών που εργάζονται στα υπό ελληνική σημαία πλοία και έχουν  συγκροτημένα δικαιώματα με ΣΣΕ – Κοινωνική ασφάλιση, να δουλεύουν και αυτοί σε καθεστώς «μαύρης» ανασφάλιστης  εργασίας, όπως συμβαίνει με το 75%, δηλαδή σε συνθήκες όπως στα ανασφάλιστα πλοία.
Στην πρώτη ναυτιλία του κόσμου πάνω από 15.000 ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία, πάνω από 60.000 ναυτεργάτες είναι θύματα μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα που απομυζούν πάνω από 240 εκατ. δολάρια «μαύρο» χρήμα σε «κεφαλιάτικα» για θέσεις εργασίας.
Τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προς όφελος του κεφαλαίου, καταγράφονται ακόμα και στους πλασματικούς προϋπολογισμούς του ΝΑΤ, με το οργανικό του έλλειμμα να φθάνει το 1 δις ευρώ, με πολλαπλές επιπτώσεις σε συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα προνοίας, ναυτική εκπαίδευση, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
Οι προτάσεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης οδηγούν στην διάλυση του ΝΑΤ.  
Καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν τους άνεργους ναυτεργάτες και να απαιτήσουμε άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις να ναυτολογούνται οι άνεργοι μέσω του ΓΕΝΕ με ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση, σε όλα τα πλοία του ν.27/1975 και να ασφαλιστούν οι άνεργοι ναυτεργάτες και οι οικογένειές τους.
Καταδικάζουμε τις διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην απεργία.  Οι διώξεις υπηρετούν την επιθετικότητα του κεφαλαίου, με την κυβέρνηση να συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε βάρος των ναυτεργατικών, εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων.
Την Παρασκευή  29 Μάη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, η έφεση που κατέθεσαν οι ναυτεργάτες, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου στις 23  Ιούνη του 2014, που καταδίκασε 20 ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί συμμετείχαν και υπερασπίστηκαν την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11/3/2010.
Η τρομοκρατία και η αντιλαϊκή πολιτική επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με οργάνωση και ανάπτυξη αγώνα.
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούμε τα σωματεία,  τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους, σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 27 Μάη στις 10:30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, να κλιμακώσουμε τη δράση μας με τη συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη και στην προετοιμασία απεργιακού αγώνα.
 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
 25 Μάη 2015