ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Απίστευτη ταλαιπωρία!!!




Στο έλεος του καιρού και της ταλαιπωρίας παραμένουν οι επιβάτες του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" στην Κάσο, εδώ και περίπου 16 ώρες. 

Μεγάλη είναι η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία που έχει δημιουργηθεί για τους επιβαίνοντες αλλά και για φίλους και συγγενείς που αγωνιούν.  Η δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου- Τσανάκη, μιλώντας στη "Ροδιακή" ανέφερε πως το ρυμουλκό απο τη Μύκονο, αναμένεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών να φθάσει περίπου στις 10 το βράδυ.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ούτε και σημερα θα καταφέρουν οι επιβάτες να βγουν απο το πλοίο, και η μεταφορά τους θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Η κ. Τσανάκη μάλιστα επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και στο νησί της Κάσου με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στο νησί υπάρχει μόνο ένας γιατρός και κανένας νοσηλευτής! 

Η ίδια έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου οι 227 επιβάτες αλλά και το πλήρωμα του Βιτσεντζος Κορνάρος να εξετασθούν μόλις φθάσουν στην Κάσο.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια, δεν έχει έρθει ακόμη εντολή εταιρεία που να αναφέρει οτι θα αναλάβει το κόστος της προσωρινής παραμονής των επιβατών στην Κάσο.

Όπως είναι γνωστό η περιπέτεια για τους επιβάτες ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν το οχηματαγωγό προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, εξαιτίας των δυνατών μποφόρ που επικρατούσαν στο νησί.