ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΚΑΒ...Τι μέλλει γενέσθαι;

limenikina.blogspot.gr-WWW.LIMENIKA-NEA.BLOGSPOT.GR- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Την δημιουργία ενιαίου φορέα ιπτάμενων μέσων μαζί με το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των ασθενέστερων και απομονωμένων κοινωνικών ομάδων προανήγγειλε σε συνέντευξη του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Ο Στρατός θα εμπλακεί μόνο σε θέματα ανθρωπιστικής κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αστυνομική δύναμη ή για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κινδύνων». Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, ως υπεύθυνος για τη δομή του στρατεύματος και απόστρατος αξιωματικός των τεθωρακισμένων σχολίασε και το ότι το Πάσχα το άλσος στου Γουδή θα είναι ανοιχτό για να γιορτάσουν οι άνεργοι και όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις με εντολή Καμμένου και είπε ότι: «Ο Yπουργός έχει δώσει οδηγίες στα γενικά επιτελεία. Είναι καλό ο κόσμος που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση να έρχεται κοντά στον Στρατό. Δεν είπαμε ότι ο Στρατός θα λύσει τα κοινωνικά προβλήματα. Λέμε ότι δεν πρέπει να είναι απέναντι στον κόσμο.» 

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Yπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε παρατηρήσει σχετικά με το ζήτημα των αεροδιακομιδών, ότι εάν υπάρξει ορθολογικός καταμερισμός όλων των ιπταμένων μέσων και πολιτικών, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τις αερομεταφορές ασθενών, τον έλεγχο για πυρκαγιές και τη δασοπυρόσβεση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον περασμένο χρόνο περί τους 1400 ασθενείς, κυρίως βρέφη και έγκυοι, μεταφέρθηκαν με τα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ιδιαίτερα από τα νησιά του Αιγαίου σε μεγάλα ιατρικά κέντρα. Ο κύριος όγκος των αερομεταφορών έγινε με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν 928 αποστολές με αεροσκάφη C-130, C-27J, ΕΜΒ-135, καθώς και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, A-109, ΑΒ-212, με τις οποίες μεταφέρθηκαν 1.334 ασθενείς. Από αυτές, 9 αποστολές ήταν προς ιατρικά κέντρα του εξωτερικού και 9 αποστολές μεταφοράς μοσχευμάτων. Συμπληρώθηκαν 2.198,8 ώρες πτήσης. Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού πέταξαν 76 ώρες και 10 λεπτά για να μεταφέρουν ασθενείς καθώς και μοσχεύματα σε μεγάλα ιατρικά κέντρα.Επτά ασθενείς, 4 μέλη πληρωμάτων εμπορικών πλοίων, 2 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και 1 τραυματία ορειβάτη, μετέφεραν ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.