ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

«First we took Athens, then we take Madrid» (διαβάστε τί δήλωσε στα ελληνικά ο ηγέτης του Podemos-δείτε φώτος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης)

Podemos
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.koutipandoras.gr
PodemosPodemos
«Ναι, μπορούμε» και «τικ τακ τικ τακ» (σαφές μήνυμα για το τέλος χρόνου της πολιτικής ελίτ της χώρας) ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία δεκάδων χιλιάδων Ισπανών στη Μαδρίτη, την οποία διοργάνωσε το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Podemos.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, καθώς και πανό που έγραφαν «τώρα είναι η αλλαγή». «Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς», ανάφερε
η Αντονία Φερνάνδεθ, μία 69χρονη συνταξιούχος από τη Μαδρίτη που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της. Η ίδια, η οποία ζει με το σύζυγό της με 700 ευρώ το μήνα, το άθροισμα των συντάξεων τους, τόνισε πως κατά το παρελθόν ψήφιζε το σοσιαλιστικό κόμμα ωστόσο έχει χάσει την πίστη της λόγω των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επέβαλε. «Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές», υπογράμμισε.
«Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αναγέννησης στην Ευρώπη», φώναξε μάλιστα στα ελληνικά ο ηγέτης του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.
PodemosPodemos
Podemos
Podemos