ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα ψηλά πατώματα και τα αρχιχρυσά ή χρυσά γαλόνια του Λ.Σ-Ελλ.Ακτ;

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

6 ΧΡΟΝΙΑ PEIRATIKO REPORTAZ- ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τίποτα δεν είναι καινούργιο.
Η πρωτοφανές και πρωτάκουστο.
Στις υψηλές θέσεις, δυστυχώς , δεκαετίες τώρα, ανεβαίνουν,  είτε αξιωματικοί διαπλεκόμενοι μέχρι και το τελευταίο φυλλαράκι της ένστολης σταδιοδρομίας τους. Είτε δούλοι υπουργών. Είτε κομματικά ελεγχόμενοι.Είτε ανίκανοι για ηγεσία, αλλά πειθήνια οργανάκια. Είτε ορισμένοι, όλα αυτά μαζί και κάτι χειρότερο ακόμα. Στην πράξη εχθροί του ένστολου προσωπικού.
Πέρασαν και δύο-τρεις, που νομίζαμε όλοι ότι θα νοιαστούν για το προσωπικό, για τις αδικίες, για την κατάργηση ρουσφετιών, βυσμάτων...Αλλά,  πέσαμε έξω. Δεν το έπραξαν.
Και ομολογουμένως επειδή, όσο μεγαλώνουμε, διδασκόμαστε, προσωπικά,  πήρα το μάθημα μου,  πως δεν είναι οι άνθρωποι στα Σ.Α και στις Ε.Δ , όπως δείχνουν ή όπως ισχυρίζονται ότι είναι.
Πάμε παρακάτω όμως, στο σήμερα.
Το peiratiko reportaz,  γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, έγραψε πολλά.
Με τα ονόματα τους.
 Κι όσο κι αν κάποιοι,  το πολέμησαν ανοιχτά ή μουλωχτά, μεταχειριζόμενοι και ανήθικες μεθόδους, δεν σταμάτησε να γράφει.
Γιατί, εμείς ΕΔΩ,  είμαστε στο πλευρό του προσωπικού κι έχουμε την τύχη και την μεγάλη τιμή να μας εμπιστεύονται οι πραγματικοί ήρωες του Λ.Σ . 
Αυτό ΄το γεγονός αυξάνει τις ευθύνες μας και μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να γράφουμε αλήθειες, όσο κι αν πονάνε ή χαλάνε τις συμμορίες, τους κόλακες, τους χαφιέδες, τους αλαζόνες και τα αρχιλαμόγια...
Όταν εμείς ξεκινήσαμε ανένδοτο αγώνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λιμενικών, οι ηγεσίες αυτοκολακεύονταν και το έπαιζαν μεγάλες και τρανές, χωρίς ίχνος ντροπής.
Όταν γράφαμε για τραγικά λάθη συνδικαλιστών και δεχόμαστε επώνυμες απειλές για την ζωή μας, οι
ηγέτες προωθούσαν τις λίστες με τα κομματικά ονόματα των εκάστοτε υπουργών για εισαγωγή στο Λ.Σ.
Και τελευταία, με τους δύο υπουργούς, η μπαλτάκιζαν ορισμένοι με ακροδεξιές απόψεις και πρακτικές. Η συνέχιζαν τις ..."βρομιές τους.
Η έκαναν ρουσφέτια εις βάρος εκατοντάδων λιμενικών.
Η ΈΓΛΕΙΦΑΝ ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΕΙΧΑΝ...ΦΤΥΣΕΙ.
Οι τρεις της σημερινής ηγεσίας, ούτε για το σύστημα εξετάσεων και εισαγωγής στο Λ.Σ είπαν λέξη.( Αντιθέτως,  κάποιοι έπαιρναν εντολές από το γραφείο του κ. Μίλτου κι τις εκτελούσαν κατά γράμμα).
Η δημιούργησαν πρόχειρα και στο πόδι έναν ανεφάρμοστο λιμενικό Καλλικράτη,  προσθέτοντας αξεπέραστα προβλήματα και ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ δεκάδες ένστολους.
 Η σφιχταγκαλιασμένοι με την στρατιωτική δικαιοσύνη, ορισμένοι  μερίμνησαν, υπογείως πάντα,  μόνο για την δίωξη χαμηλόβαθμων για πταίσματα, "καθαρίζοντας συγχρόνως κάποιους στα ψηλά,  με ...σοβαρότατα αδικήματα.
ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΣΕΣ  ΕΔΕ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΤΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΟΥΝ,  ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΕ ΤΟΥ Λ.Σ;
Για μας,  είναι αποδεδειγμένα ξεκάθαρο,  πως,  ο αρχηγός , κ. Αθαν.Αθανασόπουλος δεν έκανε απολύτως τίποτα υπέρ των αδικημένων λιμενικών.
Και είναι λίγος. Ασχετος. Μικρός για ηγέτης. Σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς.
Αυτή είναι η άποψη μας. Και σωστή η λάθος, θα το αποδείξει,  η ζωή. Η ιστορία γράφεται. Και επισήμως. Και παράλληλα!
Οι άλλοι δύο, δε, επίσης, μας είναι ξεκάθαρο, πως,  είναι τόσο πολύ παρτάκηδες, ( αδόκιμη η λέξη, αλλά τα λέει όλα) και δεν έκαναν ούτε μία πράξη προς όφελος του Λ.Σ-Ελλ.Ακτ. και του ένστολου προσωπικού, που μάχεται,  με μισθό πείνας πετσοκομμένο...και χίλια προβλήματα!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ;;;
Στην Διοίκηση δε, ο κύριος, που φρόντισε,  ελέω Βαρβιτσιώτη,  να μετατεθεί πριν τις εκλογές και να δοθεί η θέση σε έναν επίσης αξιωματικό με χίλια ερωτηματικά στην πορεία του...έκαναν τα πάντα για να ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ και άλλο το ρουσφέτι, η αδικία, η εκδίκηση...Μπαλτακικός ανοιχτά...ο πρώην...
Αυτό το Λ.Σ ονειρευτήκατε κύριοι;
Με το γραφείο υπουργού να κάνει τις μεταθέσεις κι εσείς YES SIR νυχθημερόν. Και το ΤΑΛΣ στο έλεος... Για το ΜΤΝ να μην σας καίγεται καρφί. 
Συνεργασία στενή με τον πρώην αρχηγό και γ.γ, φίλο του Καραμανλή και εχθρό του προσωπικού σε όλο του τον βίο.
Με βαθμολογίες με μολύβι και λίστες ... 
Με τσιράκια και ρουφιάνους να προσπαθούν να μας απαγορεύσουν την είσοδο στο υπουργείο;;;;
Με το να πετάτε,  τους ναυτιλιακούς συντάκτες έξω από το γραφείο τους, για να εγκαταστήσετε τον κ. Μπαντιά;;;
Με το "αρκουδάκι',  που το πέταξε,  ο προαναφερόμενος, αλλά,  είναι άσσος στο "εκτελούνται παραγγελιές"....
Και  τωρα,  όλοι εσείς και  κάποιοι   κάτω των τριών, να κάνετε συνασπισμό με έναν απόστρατο, τον οποίο, πριν ...θάβατε, ( άλλη ώρα θα μιλήσουμε για τον κύριο αυτόν) για να μείνετε στις πολυθρονάρες σας ΑΛΩΒΗΤΟΙ;;;
ΕΛΕΟΣ!!!
Βλάψατε το ένστολο προσωπικό, βλάψατε το Λ.Σ-Ελλ.Ακτ, όχι μόνο κομματικά, όχι μόνο με
παντελή έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών και παραβίαση  των Π.Δ ματαθέσεων και της νομοθεσίας...
Αλλά,  ουσιαστικά, είστε άνθρωποι των εφοπλιστών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών. Ορισμένοι είστε ...η δεξιά του Μπαλτάκου. ΚΑΝΑΤΕ   κακό,  γενικώς.
ΚΑΙ  δεν λάβατε ούτε μία απόφαση υπέρ των 7.500 λιμενικών. 
 ΚΑΙ  σας αξίζει η έξοδος. Και η λήθη.
( Δεν θα κλάψουμε κιόλας. Γενναίο εφάπαξ,  καλή σύνταξη κι οι φίλοι σας σας περιμένουν εκτός,  με εργασία σίγουρη.Και πιθανόν και...μαύρα)...
Αν κάποια στιγμή ανέβαιναν,  όχι δούλοι, αλλά αξιωματικοί με τσαγανό, όρεξη για δουλειά, αγάπη για τον τελευταίο λιμενοφύλακα, δημοκράτες και όχι κολλημένοι στρατό@@@@@@....
 θα γινόταν και μία νέα αρχή.
Οι 7.500 λιμενικοί, που πρέπει να γίνουν,  το ελάχιστο 10.000-11.000,  μέσω ΑΣΕΠ και αργότερα  με Πανελλήνιες, θα ένοιωθαν,  στην πλειονότητα τους,  πολύ καλά και ανακουφισμένοι....

Πόπη Χριστοδουλίδου
Υ.Γ Και όσοι μείνετε, θαρρώ, πως πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ έμπρακτα την ποιότητα σας και το ενδιαφέρον σας για το προσωπικό από την αρχή.. Αλλιώς...