ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γ. Αποστολόπουλος επιχείρησε να αντιστρέψει τις κατηγορίες εναντίον του

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: https://left.gr

Ο θεωρούμενος μεσάζων για την απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη απολογήθηκε επί 2,5 ώρες στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τη δήλωση του συνηγόρου του, «το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά» (δηλαδή τον Π. Χαϊκάλη), ενώ συγκλίνοντα δημοσιεύματα επικαλούμενα πληροφορίες λένε πως ο Γ. Αποστολόπουλος ισχυρίστηκε πως εκείνος «παγίδευσε τον Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει»
Η δήλωση του δικηγόρου του
Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε: 
«Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα. 
Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης. 
Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη. 
Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά». 

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα
Δημοσιεύματα (ενδεικτικά: ΒήμαCapital.gr)  αναφέρουν πως o Γ. Αποστολόπουλος εν ολίγοις ισχυρίζεται πως ήταν ο Π. Χαϊκάλης που τον προσέγγισε για να του ζητήσει χρήματα. 
Ο καταγγελόμενος και ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή, υποστηρίζει ότι ουσιαστικά ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν αυτός που του είπε «αν λύσω το οικονομικό μου πρόβλημα θα ψηφίσω». 
Φέρεται ακόμα να ισχυρίστηκε πως διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν όσα λέει, αφού «το βίντεο Χαϊκάλη είναι μονταρισμένο». Υπονοεί, λοιπόν, πως κατέγραφε και εκείνος την συνομιλία και πως διαθέτει σχετικό βίντεο. 
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως στις εξηγήσεις του είπε ότι σκοπός ήταν να αποδείξει την ηθική κατάπτωση του κόμματος στο οποίο υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και συντάκτης του οικονομικού του προγράμματος.  Εν ολίγοις ισχυρίζεται πως «παγίδευσε τον Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει»