ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος»: «Καμία απόλυση, καμία μείωση προσωπικού»

www.902.gr                        αναδημοσίευση
 Σάβ, 20/12/2014
Φωτό του Ιδρύματος 

«Καμία απόλυση, καμία μείωση προσωπικού, κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει». Αυτό διαμηνύει ο σύλλογος εργαζομένων του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος» Νέας Μάκρης με αφορμή, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, την «απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ιδρύματος, μετά την μη πραγματοποίηση της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ που είχε οριστεί για την Τρίτη 16 Δεκέμβρη, με βασικό θέμα τις συμβάσεις πέντε συναδέλφων.
Εδώ και δύο μήνες παίζουν με την αγωνία και τις ανάγκες των εργαζομένων καθώς αδυνατούν, όπως λένε να πάρουν απόφαση. Γνωστή βέβαια είναι η πρόθεση της διοίκησης για μείωση προσωπικού καθώς και η αντίδραση των εργαζομένων σε αυτή. Πρόκειται για θέσεις που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και οποιαδήποτε απομάκρυνση θα σημαίνει κίνδυνο για τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό. Οι ανάγκες του ιδρύματος επιβάλλουν επιπλέον προσωπικό και η οποιαδήποτε σκέψη για μείωση αυτού είναι τουλάχιστον επικίνδυνη και εγκληματική. Δεν θα επιτρέψουμε να χειροτερεύσει και άλλο η ζωή των ΑμεΑ, των οικογενειών τους και των εργαζομένων. Να τονιστεί ότι μετά από εισηγήσεις των επιστημονικών υπευθύνων για την ανάγκη παραμονής, την προσφορά και την άψογη στάση των εργαζομένων, η διοίκηση συνεχίζει να αναφέρεται, φανερά πλέον, για απομάκρυνση αυτών λόγω της συνδικαλιστικής δράση τους.
Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν για 7ο μήνα απλήρωτοι. Όσο τέτοιου είδους Ιδρύματα βασίζονται σε πετσοκομμένες κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και προγράμματα με ημερομηνία λήξης, π.χ. ΕΣΠΑ, τα οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χρηματοδότησης αλλά πολλές φορές αντιβαίνουν τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις, η κατάσταση θα χειροτερεύει με κίνδυνο το κλείσιμο ή την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Στόχος είναι η διάλυση της Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής και το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει σε ΑμεΑ και εργαζομένους. Η Ειδική Αγωγή δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια και εμπόρευμα για εκλεκτούς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ φορείς της περιοχής, εργαζόμενους, γονείς και κηδεμόνες σε κοινό αγώνα ενάντια στο τσάκισμα της Ειδικής Αγωγής, για δημόσιες αναβαθμισμένες υπηρεσίες σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ».