ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι αλληλέγγυοι διαψεύδουν την κυβέρνηση για τους Σύρους!

Η Εφημερίδα των Συντακτών
αναδημοσίευση
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα. Εναλλακτικές λύσεις για τους πρόσφυγες ζητούν οι αλληλέγγυοι φορείς στη συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα. | PHASMA / M.KARAGIANNIS
Διπλό αίτημα προς την κυβέρνηση, η οποία δεν απαντά στα αιτήματα των Σύρων, που συνεχίζουν για δέκατη μέρα την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και για έκτη την απεργία πείνας, απήυθυναν αλληλέγγυοι φορείς και συλλογικότητες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Οι αλληλέγγυοι φορείς ζητούν η κυβέρνηση να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα μετακίνησης των θυμάτων ενόπλων συρράξεων, να εφαρμόσει το νόμο και να εξασφαλίσει τις άμεσες βιοτικές ανάγκες, όσων προέρχονται από χώρες όπου δεν μπορούν να επιστραφούν, είτε αναγνωριστούν πρόσφυγες είτε όχι.
Πάντως, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Ερμιόνη Κυπριανίδου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις ανάγκες των Σύρων, προσφέροντας σίτιση, ρουχισμό, σλίπινγκ μπαγκ και σκεπάσματα και εξασφαλίζοντας φιλοξενία στους πιο ευάλωτους, σε χώρους της Αρχιεπισκοπής στον Άγιο Δημήτριο και τη Βουλιαγμένη.
Οι αλληλέγγυοι καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους Σύρους αύριο (Σάββατο) στις 16:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Τα αιτήματά των Σύρων προσφύγων:
Οι εκπρόσωποι των Σύρων, παρουσία πολλών ντόπιων και διεθνών ΜΜΕ, διατύπωσαν τα αιτήματά τους προς την ελληνική κυβέρνηση και τις Ευρωπαϊκές αρχές και πιο συγκεκριμένα υπογράμμισαν ότι ζητούν:
1. Να διατυπωθεί έκτακτο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων με τη συναίνεση της Ευρώπης, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια χωρίς το φόβο του θανάτου, της φυλακής και των κρατητηρίων των εγκληματικών κυκλωμάτων.
2. Μέχρι την έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει την κάλυψη των βασικών αναγκών των οικογενειών για στέγη και τροφή, ιατρική φροντίδα και κοινωνική υποστήριξη, με βάση το ισχύον Π.Δ. 80/2006.
3. Ο Ελληνικός λαός να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα και στα αιτήματά τους.