ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πόσο άδικα χάνονται απελπισμένοι πρόσφυγες...

http://www.lesvosnews.net
αναδημοσίευση

Σώος, με συμπτώματα υποθερμίας, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη, ένας εκ των πέντε εντέλει παράτυπων μεταναστών που αγνοούνται από τα ξημερώματα, όταν πολυεστερικό σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό ατόμων, βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία. 
Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοούμενων μεταναστών, ενώ έχουν περισυνελεγεί έως τώρα 15 παράτυποι μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύροι, μεταξύ των οποίων και ένα 14χρονο κορίτσι. 
 
Μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών, εντοπίστηκε και 36χρονος Ουζμπέκος, ο οποίος φέρεται ως ο διακινητής. 
 
Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται στο λιμεναρχείο Μυτιλήνη
 
--------------------------
up date ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος 
 
 Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, το οποίο εκτελούσε περιπολία στα πλαίσια της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014», ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη παρασυρόμενης λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με επιβαίνοντες παράνομους μετανάστες.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρων SUPER PUMA και Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μονάδας Πολεμικού Ναυτικού καθώς και παραπλέοντων σκαφών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε ασφαλώς δεκατρία (13) άτομα, ενώ δύο (02) άτομα περισυνελέγησαν από το M/V «HIZΙR» σημαίας Μάλτας το οποίο είχε δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. και τα οποία παραδόθηκαν σε έτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
 Ανωτέρω διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους λιμένες Πλωμαρίου και Μυτιλήνης, εκ των οποίων οι τέσσερις (04) διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου ο ένας (01) εξήλθε και παραμένουν νοσηλευόμενοι οι τρεις (03).
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, το πολυεστερικό σκάφος που τους μετέφερε (χρώματος λευκού & μήκους έξι (06) μέτρων), και το οποίο είχε εκκινήσει από έναντι τουρκικά παράλια, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, ενώ συνολικά επέβαιναν είκοσι (20) αλλοδαποί (14 άντρες, 4 γυναίκες & 2 κορίτσια).
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου ν. Λέσβου ένας (01) αγνοούμενος, ο οποίος αφού περισυνελέγη από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Πλωμαρίου και στη συνέχεια στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.
Μεταξύ των δεκαέξι (16) διασωθέντων (11 άντρες, 4 γυναίκες & 1 κορίτσι), κατά δήλωσή τους υπήκοοι Συρίας, υπεδείχθη ως διακινητής 36χρονος υπήκοος Ουζμπεκιστάν, κατά δήλωσή του, ο οποίος και συνελήφθη.
Έρευνες για τυχόν εντοπισμό των τεσσάρων (04) αγνοουμένων (3 άντρες & 1 κορίτσι) συνεχίζονται με πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα σκάφη, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.