ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Γ.Δριβάκος: Παρότι η μέριμνα της πολιτείας είναι αντιστρόφως ανάλογη με το έργο μας, εμείς συνεχίζουμε να καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις προσπάθειες, στην υπηρεσία του έλληνα πολίτη και της χώρας...

http://www.neaplefsi.gr
'αναδημοσίευση
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/11/2014
Χαιρετίζω  τις εργασίες του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, οι οποίες πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που υπάρχει τεράστια ανάγκη για διάλογο, για προβληματισμό, για νέες ιδέες, για διαφορετικές απόψεις, για κριτική ματιά, για γενναίες αποφάσεις και περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο για συσπείρωση και μαζικότητα των συναδέλφων στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντέξουμε στην πίεση που υφιστάμεθα και που εκτός από οικονομική είναι και υπηρεσιακή, αφού αναγκαζόμαστε να απορροφήσουμε τους κραδασμούς των ελλείψεων βασικών υλικών, υποδομών και μέσων που οφείλονται στους μειωμένους προϋπολογισμούς, με υπερπροσπάθεια και υπερεργασία.

Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί όμως αντικείμενο εκμετάλλευσης και εφησυχασμού από κανέναν, αλλά μόνο αναγνώρισης της προσφοράς αυτής.

Οι συνεχιζόμενες περιστολές των δαπανών στους προϋπολογισμούς μας χρόνο με το χρόνο μειώνουν δραματικά και σε επικίνδυνο βαθμό την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του Σώματος. Και αυτό που το καθιστά επικίνδυνο, είναι ότι γίνεται χωρίς να προκύπτει στη βάση υλοποίησης κάποιου σχεδίου αλλά μόνο αριθμητικών υπολογισμών.

Ενώ σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης που τίθενται τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών και της χώρας αυτά απολαμβάνουν πολύ υψηλό ενδιαφέρον δείχνοντας ότι ο πολίτης επενδύει πάρα πολλά στο αίσθημα ασφάλειας του και τα θέματα αυτά τον απασχολούν σε μεγάλο βαθμό, εντούτοις η πολιτεία δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον και θα λέγαμε ότι ποιεί την νήσσαν.

Από την άλλη όμως κάθε φορά που περικόπτουν σχετικές δαπάνες υποστηρίζουν μετά βεβαιότητας ότι αυτό γίνεται χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή ικανότητα των Σωμάτων. Αυτό είναι τουλάχιστον ανεύθυνο και απαράδεκτο να διατυπώνεται από τον οποιονδήποτε, πόσο δε μάλλον από υπεύθυνους πολιτικούς που στα χέρια τους έχουμε εναποθέσει τις τύχες μας και τις τύχες της χώρας.

Ας λέμε επιτέλους τα πράγματα με τ όνομά τους.

Δυστυχώς η ανεγκέφαλη πολιτική των αριθμών νίκησε την πολιτική σκέψη του πολλαπλασιαστή οφέλους μιας χώρας που πρέπει να είναι και να αισθάνεται ασφαλής και ήρεμη. Μόνο έτσι θα μπορέσει να εμπεδώσει το αναγκαίο για την κοινωνική συνοχή κλίμα ασφάλειας, αλλά και να αποκτήσει το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν έρχονται και κουμπώνουν στο θέμα της ημερίδας, που είναι το οργανωμένο έγκλημα.  Στον τομέα αυτό το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει ένα βαρύ φορτίο δυσανάλογο θα έλεγα του μεγέθους του.

Το δια θαλάσσης οργανωμένο έγκλημα είναι από μόνο του ένα σοβαρό κομμάτι των αρμοδιοτήτων μας, μια ξεχωριστή κατηγορία που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αντιμετωπίζεται όχι με συμβατικά μέτρα αλλά με προηγμένη τεχνολογία και μέσα αντίστοιχα αυτών, που αυτό χρησιμοποιεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Παρόλο που μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι παράγεται έργο πολύ μεγαλύτερο απ ότι θα περίμενε κανείς με βάση την αριθμητική δύναμη, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό, τα μέσα που διαθέτουμε, πρέπει όμως να υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι αυτό γίνεται χάρη στην αλτρουιστική διάθεση των συναδέλφων στις Λιμενικές Αρχές, στα πλωτά, στα εναέρια μέσα, στις ειδικές μονάδες και στις υπηρεσίες.

 Οι οποίοι αψηφώντας τον κίνδυνο, δίνουν καθημερινά μάχες και ματώνουν στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών εγκληματικότητας με πενιχρά μέσα και κυρίως χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται και να προβάλλεται από κανέναν.

Παρότι η μέριμνα της πολιτείας είναι αντιστρόφως ανάλογη με το έργο μας, εμείς συνεχίζουμε να καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις προσπάθειες, στην υπηρεσία του έλληνα πολίτη και της χώρας.

Πιστεύουμε δε, ότι είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα, αρκεί η πολιτεία να σταθεί δίπλα μας ενισχύοντας μας, όπου αυτό απαιτείται με προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, μέσα, εξοπλισμό, εκπαίδευση και κυρίως ανθρώπινες συνθήκες και διοικητική μέριμνα, ώστε να νοιώθουμε εμείς ασφαλείς για να μπορούμε να προφυλάξουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα την χώρα και τους πολίτες.

Αυτό για μας αποτελεί ύψιστο καθήκον.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΠΛΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ