ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αλλαγή σκυτάλης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ μετά την παραίτηση Νικητόπουλου (ΕΡΤ3) σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

ΡΝΗΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ για ενίσχυση του αγώνα στην ΕΡΤ3

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες. σύντροφοι/συντρόφισσες
unnamedΣήμερα Πέμπτη 20/11/2014, στις 12 το μεσημέρι θα βρίσκονται στην ΕΣΗΕΜ-Θ τα μέλη της δημοσιογράφοι, απολυμένοι/εργαζόμενοι στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, Θανάσης Βικόπουλος, Δημήτρης Μακρής και Γιάννης Γκίρμπας γιατί όπως τους ανακοινώθηκε από τη γραμματεία, αυτό απαιτείται με βάση την τυπική διαδικασία για την κλήρωση ανάμεσα στους τρεις συναδέλφους με σκοπό να καλυφτεί το κενό που αφήνει μετά την παραίτησή του από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ο σύντροφος/συνάδελφος της ΕΡΤ3, Στέλιος Νικητόπουλος.
Οι τρεις τους είχαν ισοψηφίσει στις εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ για την ανάδειξη νέου ΔΣ με το σχήμα «ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ». Όμως η απόφασή τους έχει ληφθεί ήδη κατά τη μεταξύ τους συντροφική συνενόηση και μέσω της Μετωπικής γενικής τους συνέλευσης. Τον σύντροφο Στέλιο Νικητόπουλο θα διαδεχτεί ο σύντροφος Θανάσης Βικόπουλος. Έπειτα από ένα εξάμηνο θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Μακρής ενώ ο Γιάννης Γκίρμπας ακολουθώντας πιστά την πάγια θέση του για τη μη συμμετοχή του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ παραχωρεί τη θέση στον επόμενο. Εξάλλου αυτή την περίοδο και για ενάμιση χρόνο (τη μισή θητεία) ο σύντροφος είναι μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Έπειτα θα παραδώσει τη σκυτάλη στη συντρόφισσα Μαρίνα Μεϊντάνη. 
ΑΦΙΣΑ ΜΕΤΩΠΟΥ 2Υπενθυμίζεται ότι το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ έχει εκλέξει τρία μέλη στο ΔΣ, το ένα προέρχεται από την ΕΡΤ3 και έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του συνδικαλιστικού σχήματος, θα συνεχίσει να εκπροσωπείται με τουλάχιστον έναν εργαζόμενο από την Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της εφαρμογής της εναλλαγής ανά εξάμηνο. Πρόκειται άλλωστε και για τις   αμεσοδημοκρατικές αρχές λειτουργίας που εφαρμόζει απαρέγκλιτα ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (μέλος του ΜΕΤΩΠΟΥ) από την αρχή της λειτουργίας του.
Τα γεγονότα είναι γνωστά. Η πεισματική άρνηση της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ να εφαρμόσει την απόφαση του Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ για άμεση οικονομική στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3 και η κατ” επανάληψη απόρριψη του νέου σχετικού αιτήματος των εργαζομένων συνοδευόμενη από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του αγώνα τους, οδήγησε τον Στέλιο Νικητόπουλο στην βαθιά πολιτική και ηθική πράξη διαμαρτυρίας ως θιγόμενου εργαζόμενου της όρθιας ΕΡΤ3, της παραίτησής του από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Τη στιγμή της παραίτησής του, από τη συνεδρίαση του ΔΣ αποχώρησαν ταυτοχρόνως σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ από το ΜΕΤΩΠΟ, Μπάμπης Μπίκας και Βασίλης Κυριακούλης καθώς και ο εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΡΤ3, Γιάννης Γκίρμπας.
Η διαμαρτυρία αυτή και κυρίως η απόφαση παραίτησης του συναδέλφου Νικητόπουλου, που φανερώνει ήθος, αξιοπρέπεια και λεβεντιά απέναντι στο μαύρο μνημονιακό καθεστώς και τους πολύτιμους συνεργάτες του, διαδόθηκε σαν αστραπή στο δημοσιογραφικό κόσμο της ceb5ceb9cebacf8ccebdceb10051χώρας και παρήγαγε αποτελέσματα: Ξεγύμνωσε τους υποκριτές, έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα με τις δικές μας δυνάμεις και τις οριζόντιες δυνάμεις της αλληλέγγυας κοινωνίας, κατέδειξε ότι τελείωσαν οι αυταπάτες για τον ρόλο των «θεσμικών» ή «αυτοσχέδιων» φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών, έστειλε μήνυμα πως υπάρχει ένας κόσμος που θα συγκρούεται συνεχώς με τους εκάστοτε αυθαιρετούντες. Ταυτοχρόνως, έστειλε και ένα άλλο μήνυμα: Θα είμαστε πάντοτε παρόντες στις μάχες, μέσα και έξω από τα θεσμικά συνδικαλιστικά μας όργανα, προκειμένου να ανατρέψουμε ριζικά τους συσχετισμούς και μέχρι να το καταφέρουμε, να αποτελούμε τη φωνή της ίδιας της βάσης του κλάδου στα ΜΜΕ που δέχεται ολομέτωπη επίθεση από κράτος, εργοδότες και μεγαλοεργολάβους/εκδότες/καναλάρχες.
Δεν επαιτούμε, δεν παρακαλάμε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτά που ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ !
 
Καλή δύναμη στη συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ3 για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καλή αρχή στον σύντροφο Θανάση Βικόπουλο για τις μάχες που ακολουθούν… Καλή συνέχεια στους συναδέλφους που μάχονται συνολικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ καθώς και των ανέργων του Τύπου.