ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Στον πόλεμο οι γενναίοι ξεχωρίζουν με τα όπλα, σε περιόδους ειρήνης απλώς λένε την αλήθεια...

Αγριεύει «πόλεμος συμφερόντων» μεταξύ ιατρικών εταιριών για τις διακομιδές ασθενών τουριστών στην ΤουρκίαΚώστας Αθανασίου

aegeanwews.gr
www.rodosalarm.gr

αναδημοσίευση

Αγριεύει «πόλεμος συμφερόντων» μεταξύ ιατρικών εταιριών για τις διακομιδές ασθενών τουριστών στην Τουρκία

“Πόλεμος” συμφερόντων, έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιδιωτικών Ιατρικών εταιρειών της Κω μετά και την τελευταία διακομιδή ασθενούς από το Νοσοκομείο της Κω στο Νοσοκομείο Bodrum με ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας από Κω το οποίο επιβιβάσθηκε στο καταμαράν που εκτελεί τη γραμμή Κω-Bodrum.
H ανοιχτή πλέον διαμάχη έχει να κάνει με τον “έλεγχο” της διακομιδής ασθενών από Κω προς Τουρκία και τη συνεργασία με τουρκικά νοσοκομεία.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλαν από την άλλη πλευρά (με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την διακομιδή της Αγγλίδας ασθενούς (με κάταγμα ισχύου) από το Νοσοκομείο της Κω μέχρι την επιβίβαση του ασθενοφόρου στο καταμαράν, αλλά και την επιστροφή του την άλλη μέρα.
Η επιστολή θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για το αν ήταν νόμιμη η διακομιδή (αυτή υποστηρίζει ότι ήταν παράνομη) και ζητά να μάθει τη θέση του Νοσοκομείου και του Ιατρικού Συλλόγου; Να παρουσιαστούν τα παραστατικά που προβλέπονται; Καθώς όπως αναφέρεται στην επιστολή όταν έφτασε στο ασθενοφόρο στο Bodrum δεν του επετράπη να φύγει από τον Τελωνειακό έλεγχο…
imeroploio_tourkiko
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
Αυτή είναι η εταιρεία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που σας αποστείλαμε) που αντιδρούσε σχετικά με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται από Τούρκικο νοσοκομείο στην Κω. Είχε ζητήσει από τον ΙΣΚ να αντιδράσει, επίσης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να αναλάβει δράση. Τώρα είναι αυτοί που συνεργάζονται με το Τούρκικο Νοσοκομείο. Πήραν την ασθενή από το νοσοκομείο της Κω, με τη βοήθεια των γιατρών του νοσοκομείου, αν και όταν έφτασαν στην Τουρκία το ασθενοφόρο δεν του επετράπη να φύγει από τον τελωνειακό έλεγχο διότι επίσημα έγγραφα σχετικά με την ιατρική μεταφορά δεν παρουσιάστηκαν. Ως εκ τούτου, η ασθενής περίμενε περισσότερο από μία ώρα μέσα στο ασθενοφόρο στο τελωνείο μέχρι που έφτασε και την παρέλαβε ένα τοπικό ασθενοφόρο . Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες υπάρχει ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο πάντα παρόν.
Η ένωση ξενοδόχων έχει ζητήσει μια εσωτερική έρευνα σχετικά με αυτές τις πρακτικές, αλλά, όπως πάντα, δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Τι άλλες αποδείξεις χρειάζεται; Όλα τα μέλη του ιατρικού κόσμου στην Κω γνωρίζει τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Κω και πώς αυτή η εταιρεία εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Ο ιατρικός κόσμος φοβάται να μιλήσει;
Αυτή η ασθενής παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες και όταν η ασφαλιστική εταιρεία της είχε οργανώσει τη μεταφορά της, η γιατρός του νοσοκομείου τους είπε οτι η ασθενής δεν ήταν έτοιμη να φύγει από το νοσοκομείο. Με κάποιο “θαύμα” την επόμενη ημέρα η ασθενής ήταν σε θέση να ταξιδέψει αφού η ιατρός είχε δώσει τα στοιχεία της συγκεκριμένης εταιρίας στήν ασφαλιστική εταιρία.
Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: Μήπως αυτή η εταιρεία έριξε στάχτη στα μάτια μας, τους τελευταίους μήνες, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ενοχλείται;
Υπάρχει ένα άλλο μεγάλο θέμα: Απαγορεύεται να χρεώνουν τη μεταφορά με ιδιωτικό ασθενοφόρο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη μεταφορά ασθενών προς και από την κλινική στην οποία ανήκει το ασθενοφόρο. Όταν η εν λόγω εταιρεία μεταφέρει έναν ασθενή από το νοσοκομείο προς το αεροδρόμιο, αυτό είναι παράνομο.
Εκτός και αν η εν λόγω εταιρεία έχει τη δική της κλινική στην Τουρκία, η μεταφορά με το ασθενοφόρο που συνέβη στις 16/10 ήταν παράνομη. Ο νόμος ορίζει σαφώς:
Αδεια λειτουργίας ιδιωτικών ασθενοφόρων μπορούν να λαμβάνουν κλινικές, θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και Μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης υπό την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετούν μόνο όσους κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, άδεια λειτουργίας ασθενοφόρου μπορούν να λάβουν ασφαλιστικές εταιρείες για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών τους, πάλι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση όπως επισημαίνεται στην υπουργική απόφαση 754/-6-2005.
Πρέπει επίσης να διερευνηθεί εάν είναι ασφαλές για τον ασθενή να είναι μέσα σε ένα ασθενοφόρο επάνω σε πλοίο ενώ ταξιδεύει και εάν επιτρέπεται;