ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

PEIRATIKO REPORTAZ: Σήμερα είναι μία ωραία Αυγουστιάτικη Παρασκευή για να παραιτηθείτε κύριε αρχηγέ του Λ.Σ και κύριοι υπαρχηγοί!!!!!!!!!

Έκτακτο συμβούλιο Στρατηγών συγκαλεί ο Α/ΓΕΣ - Φήμες για παραιτήσεις λόγω εφάπαξ

www.onalert.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Έκτακτο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς με ένα και μόνο θέμα. Τα όσα δυσμενή για τους στρατιωτικούς προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας. Όλοι οι Αντιστράτηγοι βρίσκονται στην Αθήνα και για κάποιους απ΄ αυτούς υπάρχουν πληροφορίες ότι σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης!Ο αναβρασμός που επικρατεί στο στράτευμα δεν αποκλείει τίποτα και οι απόψεις που ακούγονται στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων είναι εξαιρετικά σκληρές για τις κυβερνητικές επιλογές.

Γιατί υπάρχουν αντιστράτηγοι οι οποίοι δεν αποκλείουν την παραίτηση; Γιατί μόλις πριν απο μερικές ημέρες είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί με το εφάπαξ των στελεχών . Η πραγματικότητα είναι πια διαφορετική και τώρα οι Αντιστράτηγοι που έχουν εισπράξει το εφάπαξ μόλις συμπλήρωσαν 35ετια είναι λογικό ότι δεν έχουν τι να πουν στα στελέχη τους. Από την άλλη υπάρχουν και κάποιοι που λένε οτι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η διάλυση των ΕΔ, οι οποίες μετά από τις αλόγιστες περικοπές σ΄ όλα τα επίπεδα τώρα καλούνται να υποστούν ένα ακόμη πλήγμα που δεν μπορεί παρά να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο ηθικό και στην ψυχολογία των στελεχών.

Πέντε χρόνια τώρα είναι σαν να μην υπολογίζει κανένας τους στρατιωτικούς .

Τι μπορεί να πετύχει η συνεδρίαση του ΑΣΣ; Μια αποφαση που θα δοθεί στον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο και αυτός με τη σειρά του θα την αξιοποιήσει εντός της κυβέρνησης είναι το περισσότερο που μπορεί να περιμένει κάποιος. Πόσο “σκληρή” θα είναι αυτή η απόφαση έχει τη σημασία του.

Το ερώτημα ,γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν συγκαλεί Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων γι΄ αυτό το σοβαρό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τον Στρατό Ξηράς παραμένει …ερώτημα.