ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τι έρχεται μετά από τις μηνύσεις στρατιωτικών σε Χαρδούβελη-Σταϊκούρα...

Imagewww.onalert.gr

αναδημοσίευση

23.08.2014 | 00:01
Με “επιχειρησιακό σχέδιο” λειτουργούν οι στρατιωτικοί στην προσπάθεια να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να απαντήσει όχι μόνο στο αν θα τους επιστρέψει τα χρήματα που παράνομα τους πήρε. Η απάντηση που η κυβέρνηση καλείται να δώσει πλέον είναι αν η Ελλάδα είναι ακόμη κράτος στο οποίο η Δικαιοσύνη λειτουργεί! Και είμαι μια απάντηση την οποία θέλουν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες κι όχι μονο οι στρατιωτικοί.

Κανείς από τους στρατιωτικούς που κατέθεσαν την μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά της ηγεσίας του υπουργού Οικονομικών δεν ανέμενε ότι οι αστυνομικές αρχές θα προχωρούσαν στην αυτόφωρη σύλληψη του υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη . Για τον κ. Σταϊκούρα υπάρχει και η βουλευτική ασυλία. Ωστόσο η μήνυση κατατέθηκε,υπάρχει και η διαδικασία θα προχωρήσει. Το που θα καταλήξει θα το δούμε και θα ‘χει ενδιαφέρον.

Αυτό που θέλουν οι στρατιωτικοί είναι μια σαφή απάντηση από την κυβέρνηση. Πρέπει κάποιος επιτέλους να πει επίσημα και δημόσια αν είναι στις προθέσεις να συμμορφωθεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αν θα την αγνοήσει επιδεικτικά. Αν επιλέξει το δεύτερο θα έχουμε μία ακόμη απόδειξη ότι η χώρα δεν πάει καθόλου καλά και όχι μόνο οικονομικά.

Τι θα γίνει από δω και πέρα;

Η μήνυση όπως είπαμε θα πάρει το δρόμο της. Οι στρατιωτικοί αναμένουν την 5η Σεπτεμβρίου όπου η τριμελής επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ έχει καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εξηγήσει γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση ακύρωσης των περικοπών. Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί το πολύ δίμηνη παράταση για συμμορφωθεί η κυβέρνηση. Διαφορετικά θα επιβληθούν πρόστιμα.

Και όπως έχουν προαναγγείλει οι στρατιωτικοί θα ακολουθήσουν ακόμη και κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών!

Οι στρατιωτικοί για να προλάβουμε την “κυβερνητική υπεράσπιση” λειτουργούν απολύτως θεσμικά και αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος. Καιρός να καταλάβει και η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός αυτών των ορίων.

Οι στρατιωτικοί δείχνουν ένα τρόπο αντίδρασης που μπορεί να χρειάζεται υπομονή μεγάλη. Το βέβαιο είναι ότι αν έχουν και επιμονή ενδέχεται να φέρουν την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. Όσο οι “σύμβουλοι” και οι “παρατρεχάμενοι” εξακολουθούν να υποτιμούν την δυναμική των αντιδράσεων των στρατιωτικών αλλά και του εκρηκτικού κλιματος που επικρατεί στις ΕΔ η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.