www.ertopen.com
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 
22 Ιούλιος 2014
Με αμείωτο ρυθμό οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τάσσονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, ενώ δηλώνουν τη συμετοχή τους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στο Σύνταγμα.
"Να σταματήσει εδώ και τώρα το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας", τονίζει η ΓΣΕΕ. Στην ανακοίνωσή της η εργατική συνομοσπονδία αναφέρει ότι: "Η ΓΣΕΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται με πρόσχημα πάντα τη Χαμάς, αλλά με θύματα άμαχους, οικογένειες και κυρίως ανήλικα παιδιά.

Η Διεθνής κοινότητα επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και να μη μένει απλώς παρατηρητής. Δεν μπορεί να εθελοτυφλεί όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, πολλώ δε μάλλον όταν οι επιθέσεις έχουν ως θύμα έναν λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία και την εθνική του ανεξαρτησία.

Το έγκλημα στη Γάζα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει ν' αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ε.Ε και των Διεθνών Οργανισμών για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την παροχή διεθνούς βοήθειας στα θύματα των επιθέσεων.

Η Συνομοσπονδία στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό και ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που αντιδρούν και απαιτούν ειρήνη στην περιοχή, άρση του αποκλεισμού της Γάζας και οριστική λύση του Παλαιστινιακού".

Aπό την πλευρά του το εργατικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), επισημαίνει: "Πάνω από 400 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.500 οι τραυματίες από τους έως τώρα συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς για δέκατη τρίτη μέρα κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ήδη από την Πέμπτη, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.

Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα παρατεταγμένα στα σύνορα ισραηλινά τανκ, προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα.
Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών», ενθαρρύνει  τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή.

Η ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή της, και όχι μόνο, έχει αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο», μέσω κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, οι λαοί,  από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και αγωνιζόμαστε για την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Το ΕΚΑ  καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 7μμ στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να  απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ και να μπει ένα τέλος στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -  Νίκη στην Ιντιφάντα!

Όλοι στην  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και αλληλεγγύης στο Σύνταγμα  και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ την Τρίτη 22 Ιουλίου 7μ.μ.. Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

Στό ίδιο μήκος κύμματος και το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), που με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: "Το ΕΚΘ καταδικάζει τους βομβαρδισμούς των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των Ισραηλινών κατά του λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Προκαλεί τεράστια ανησυχία η κλιμακούμενη βία και ο μεγάλος αριθμός νεκρών αμάχων, ανάμεσα τους παιδιά και ολόκληρες οικογένειες.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει επιλέξει το ρόλο του απαθή θεατή, το Ισραήλ συνεχίζει να εγκληματεί και να βάζει στο στόχαστρο κατοικημένες περιοχές θέλοντας να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες στους Παλαιστίνιους, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζουμε τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και αξιώνουμε την άμεση παύση του πυρός και την εφαρμογή των κανόνων διεθνούς δικαίου".

Τέλος η ΟΛΜΕ σημειώνει σε νέο κάλεσμά της για αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό: "Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα αδίστακτο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν εκατοντάδες επιδρομές και βομβαρδισμούς, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και παιδιά καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων. Η ισραηλινή ηγεσία, συνεχίζει ανενόχλητα τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας απειλώντας ακόμα και με χερσαία εισβολή «εάν χρειαστεί».

Για άλλη μια φορά το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ σε ρόλο «χωροφύλακα» της ευρύτερης περιοχής, έχοντας την πλήρη ανοχή και κάλυψη των υψηλών προστατών του σε ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία βρίσκεται σε πλήρη πολιτικό-στρατιωτική συνεργασία, προχωρά σε κλιμάκωση της επιθετικότητας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με στόχο να υπονομεύσει την ενότητά του, να ναρκοθετήσει την ειρήνη στην περιοχή και να διαιωνίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα βάρβαρη επιδρομή, από το στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό. Ταυτόχρονα εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη του απέναντι στο δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο λαός της Παλαιστίνης για ειρήνη και εθνική ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους μαζικούς φορείς, σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ.

Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινές πολεμικές επιδρομές! Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής. Παλαιστινιακός κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ. Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!".