ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας απεργούν την Τετάτη 3 Απριλίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Μουσουρούλη!

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΝ (ΠΟΥΕΝ)

                                                                                   Πειραιάς 27/03/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απεργία την Τετάρτη 3 Απριλίου

Το ΔΣ της ΠΟΥΕΝ κατά τη συνεδρίαση της 27/03/2013 με αφορμή την ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων του Νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις»  αποφάσισε
1. Να καταγγείλει τον κ. ΥΝΑ Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος δέσμιος της πολιτικής των συμφερόντων επιχειρεί να μετατρέψει ένα οικονομικό – παραγωγικό Υπουργείο σε στρατιωτικού τύπου της δεκαετίας του 1960, καταργώντας δομές και λειτουργίες που ισχύουν σε όλα τα Υπουργεία της Χώρας, όπως :
Την τοποθέτηση στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, στρατιωτικό, ο οποίος εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων θα έχει και την ευθύνη των φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο (Λιμενικά Ταμεία, ΟΛ Α.Ε., Οίκος Ναύτου), γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία   για παραγωγικό Υπουργείο, σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο.
- Την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων (οργάνωση, ποιότητα, εποπτεία καθηγητών Ναυτικής Εκπαίδευσης, προμήθειες, κτιριακές εγκαταστάσεις κ.λ.π. στο Λιμενικό Σώμα) με αναχρονιστικό, αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό τρόπο αυξάνοντας και τον αριθμό των υπογραφών για τη διεκπεραίωση των εγγράφων σε εννέα ! ! !
- Την κατάργηση, πρόχειρα και αποσπασματικά χωρίς οικονομοτεχνική μελέτητης Πλοηγικής Υπηρεσίας, μιας επικερδούς Δημόσιας Υπηρεσίας  και τη μετατροπήτης σε Ιδιωτική Εταιρεία.
- Τη συγχώνευση των Πολιτικών Υπηρεσιών του ΥΝΑ κατά 60%, ενώ από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προτείνεται η μείωση να είναι πολύμικρότερη με άμεσο κίνδυνο την αντίστοιχη μείωση των οργανικών θέσεων και τη διαθεσιμότητα – απόλυση των Πολιτικών Υπαλλήλων.
2. Την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013.
3. Να καλέσειτην ίδια ημέρα, όλους τουςεργαζόμενους (Υπαλλήλους Κεντρικών Υπηρεσιών, Καθηγητές Ναυτικής Εκπαίδευσης, Υπαλλήλους Πλοηγικής Υπηρεσίας, Υπαλλήλους Εποπτευόμενων Φορέων)  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΝΑ, στην Ακτή Βασιλειάδη.
-
ΟΧΙ στη μετατροπή του ΥΝΑ σε στρατιωτικό Υπουργείο
-
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Πλοηγικής Υπηρεσίας
-
ΟΧΙ στη διαθεσιμότητα και την απόλυση των Πολιτικών Υπαλλήλων
-
ΟΧΙ στα σχέδια του κ. Κ. Μουσουρούλη και των συνεταίρων του

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το ΔΣ
                     Ο Αντιπρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Βασίλης                   ΓΚΙΟΥΛΑΚΗΣ Στέργιος