ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

http://www.avgi.gr/
αναδημοσίευση


Τα "τάγματα εφόδου" της Χρυσής Αυγής

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/08/2012
    Επί τόπου και μπροστάρης, ο βουλευτής Κορίνθου της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, που μόλις είχε εκλεγεί βουλευτής υπενθυμίζουμε ότι απειλούσε τον δήμαρχο Νεμέας λέγοντάς του, όπως κατήγγειλε, "θα γίνω η σκιά σου, θα πετάγεσαι στον ύπνο σου". Ό ίδιος βουλευτής της Χ.Α. πρωταγωνίστησε μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στις αντεγκλήσεις που κατέληξαν σε ένταση και ξυλοδαρμό πολιτών από μέλη της Χ.Α. κατά τη διάρκεια της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης της Πέμπτης στην Κόρινθο.

    Τον τρόμο αυτό φαίνεται πως προσπαθούν να διοχετεύσουν σε όλη την κοινωνία και σε κάθε γωνιά της χώρας πατώντας στο μεταναστευτικό ζήτημα και στον τρόπο που η πολιτεία το μεταχειρίζεται μετατρέποντας στρατόπεδα και αστυνομικές σχολές σε κέντρα κράτησης μεταναστών που συλλαμβάνονται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του "Ξένιου Δία". Οι απειλές δεν σταματούν στα λόγια, όπως έδειξαν τα επεισόδια της Κορίνθου ή πριν από κάποιους μήνες στην Πάτρα. Με αφορμή τότε τη δολοφονία 30χρονου από ανήλικο Αφγανό, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν επιχειρήσει να στήσουν παρόμοιο σκηνικό, προσπαθώντας να εισβάλουν στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής που μετανάστες και πρόσφυγες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα. Τότε όμως δεν είχαν και βουλευτή μαζί τους.
    Η προκλητικότητα της Χρυσής Αυγής κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και κάθε μέρα θυμίζει όλο και περισσότερο δημοκρατία της Βαϊμάρης. Οι απειλές δεν είναι μόνο απειλές και δεν περιορίζονται μόνο σε σκοτεινά στενά της Ομονοίας ή του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά αποτελούν πια ομιλίες μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
    «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται τη νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν...» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή στη Βουλή απαντώντας στις δηλώσεις του βουλευτή πια της Ν.Δ., Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με την εμπλοκή του βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια της Κορίνθου.
    Ενδεικτικό περιστατικό είναι και η φραστική επίθεση και τα σπρωξίματα που δέχθηκαν στο προαύλιο της Βουλής ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Κωσταντίνου και ο Τζαβεντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, μετά την κατάθεση ψηφίσματος την Παρασκευή το βράδυ, από τον βουλευτή της Χ.Α. Δ. Κουκούτση. Ο βουλευτής επιτέθηκε και στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου που έσπευσε στο περιστατικό.