Google+ Followers

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΥΠΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Loading...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

«ΤΟ ΠΟΣΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ Σ.Α (ΕΛ.ΑΣ - Π.Σ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Λ.Σ» !

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ [ΑΧΑΪΑ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ- ΦΩΚΙΔΑ]

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

.....ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΣΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΟΤΙ:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Λ.Σ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΨΟΥΣ «700» ΕΥΡΩ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Λ.Σ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Σ.Α ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΑΔΙΚΙΑ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
«ΤΟ ΠΟΣΟ M,ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ Σ.Α ( ΕΛ.ΑΣ - Π.Σ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Λ.Σ».

ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ

ΕΠΛΣ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" - ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ και ΣΑΜΙΩΤΕΣ !!!


1η Νοεμβρίου, αύριο και αρχίζει η νέα δρομολογιακή περίοδος.
Όμως , όπως μας είπαν,αγανακτισμένοι, κάτοικοι της Ικαρίας και της Σάμου και επιβεβαιώσαμε από το το ΥΘΥΝΑΛ, το πλοίο " ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ", που εξυπηρετεί Εύδηλο Ικαρίας και Βαθύ Σάμου αιτήθηκε να μην πραγματοποιήσει, δρομολόγιο, λόγω ετήσιας επιθεώρησης.
Καλά, πρώτη μέρα της νέας δρομολογιακής περιόδου, περιμένατε, κύριοι, να κάνετε την ετήσια επιθεώρηση;;;;
Κανονικά, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, το πλοίο έχει δρομολόγια για ΣΑΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ.
Να ευχηθούμε να πραγματοποιηθούν
Και λάβετε, σοβαρά υπόψη σας, εκεί, στο ΥΘΥΝΑΛ, πως, οι κάτοικοι των δύο νησιών , όπως και των υπολοίπων , αυτή την εβδομάδα, ταξιδεύουν για την....κάλπη !!!

Για τους Γιώργηδες, που επειδη είναι λεβέντες, δεν είναι αρεστοί !!Ξέρετε εσείς !!!

ΚΟΥΙΖ;;;;


Ποιός και με ποιό δικαίωμα κρατάει σε νησί λιμενικό, που έχει βγεί η μετάθεσή του, απο αρχές Οκτωβρίου και του δημιουργεί πρόβλημα ;;;;
Η λύση στο κουίζ θα δημοσιευτεί άμεσα, αν ο λιμενικός δεν πάρει την μετάθεση , που δικαιούται ;;;


Πόπη Χρ.

Η νέα επίθεση Πάγκαλου χαρακτηρίζεται ατυχέστατη και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και πιθανόν αρκετές εκατοντάδες παραιτήσεων.


www.onalert.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απίστευτη επίθεση Πάγκαλου στους ένστολους:
"Είστε ότι πιο αντιπαραγωγικό"!
Νέο σοκ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ως τον «πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του ελληνικού λαού»,χαρακτήρισε το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ,μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, «Σαββατοκύριακο».

Μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε», ο κ.Πάγκαλος «ξαναχτυπά».

«Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας»,είπε ο κ.Πάγκαλος,προκαλώντας ήδη νέο κύμα οργής στους ένστολους.
Η κόντρα του κ.Πάγκαλου με όποιον φοράει στολή ξεκινά ουσιαστικά από την εποχή της κρίσης των Ιμίων και όσα δραματικά ακολούθησαν .
Ο κ.Πάγκαλος ανήκε σ΄ αυτούς που είχαν την άποψη ότι για την ατυχή κατάληξη της κρίσης έφταιγαν αποκλειστικά οι στρατιωτικοί και φέρεται να έχει υποστηρίξει τότε ότι μερικοί καλοί διπλωμάτες είναι χρησιμότεροι από ένα στρατιωτικό σύνταγμα.
Η σύγκρουσή του με τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο, Χρίστο Λυμπέρη ήταν σφοδρή .
Με την έναρξη της λαίλαπας των περικοπών στους ένστολους, ο κ.Πάγκαλος αρκετές φορές έχει βρεθεί απέναντι από τους ένστολους με παρόμοιες δηλώσεις.
Ωστόσο μετά από περικοπή του 30% του εισοδήματός τους,με το ΜΤΣ να έχει ήδη κηρύξει «πτώχευση» και τα οικονομικά προβλήματα να πνίγουν στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας,η νέα επίθεση Πάγκαλου χαρακτηρίζεται ατυχέστατη και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και πιθανόν αρκετές εκατοντάδες παραιτήσεων.
Η απαξίωση στην οποία οδηγούν ότι φοράει στολή, σ΄ αυτή τη χώρα είναι αλήθεια ότι πλέον έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια


www.onalert.gr

Γιατί πρέπει να απαξιωθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας ; για να έρθουν οι της FRONTEX για να μας σώσουν ;;;;


pros peiratikoi@yahoo.gr
επιστολη προς πειρατικοΜόλις είδα τον Πάγκαλο, καλεσμένο στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ αμέσως καρφώθηκα να παρακολουθήσω τα λεγόμενα του.
Ημουν σίγουρος ότι θα ξεστομίσει νέες αηδίες από το στόμα του και δεν έπεσα έξω. Πρώτα ΄΄την είπε΄΄ στους δημοσιογράφους , επειδή τον ρώτησαν διακριτικά για την δήλωση του ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄ , υποδεικνύοντας τους , πως η ΕΡΤ είναι ακατάλληλος χώρος να του υποβάλλεται αυτή η ερώτηση… μετά συνέχισε τις μπούρδες του λέγοντας, πως οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας είναι ο πλέον αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού Λαού…

κύριε Παγκαλε , με ποια έννοια θα ήταν παραγωγικοί οι ένστολοι για εσάς ;; … σας βολεύει κάτι σαν την περίοδο της δικτατορίας του παππού σας, μήπως;;
ή μήπως πρέπει να πάρουμε τα όπλα να πολεμήσουμε τους Τούρκους; … ξεχνάτε πως όταν ήρθε εκείνη η ώρα την νύχτα των ΙΜΙΩΝ και οι Ενοπλες Δυνάμεις ήσαν ετοιμοπόλεμες και με ηθικό ακμαίο , εσείς φανήκατε ιδιαίτερα΄΄ αποδοτικός΄΄ στο έργο σας και διατάξατε να ΄΄ φυσήξει ο αέρας΄΄ για να πάρει την Ελληνική σημαία. Δεν θα ξεχάσω πόσο αποδοτικός Υπουργός Εξωτερικών ήσασταν και με το φιάσκο του ΄΄πουλήματος΄΄ του Αμπ. Οτσαλαν . Τελικά είστε διαχρονικά ΄΄αποδοτικός΄΄ και πάντα στην θέση κλειδί όποτε συμβαίνει κάποια χοντρή μα…..κία σε αυτή τη χώρα.

Τι άλλο θέλετε από τους ένστολους κύριε Πάγκαλε ;
Μετά τα ΙΜΙΑ , καταφέρατε να πλήξετε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων περισσότερο και από εχθρό , μετά ζητήσατε την κατάργηση του ΛΣ, …τώρα μας αποκαλείτε αντιπαραγωγικούς ….
Τελικά μήπως όλα αυτά έχουν σχέση με τις δηλώσεις σας αναφορικά με την Τουρκία;;
Το έχουμε καταλάβει πως είστε έτοιμος να γονατίσετε στα τέσσερα για τους Τούρκους , όχι όμως και οι ένστολοι , όχι ο Ελληνικός
ΜΗ κυρίαρχος Λαός.

Όπως και να έχει ευτραφή πολιτικέ , οι ένστολοι δεν παράγουν χρήμα για να αναπτυχθεί η οικονομία , αλλά να θυμάσαι πως είμαστε οι πλέον κακοπληρωμένοι μισθωτοί σε σύγκριση με όλους τους μισθωτούς του ευρύτερου Δημ.Τομέα.
Επίσης μην ξεχνάς πως το κράτος εισπράττει από εμάς χωρίς καμία δυσκολία και παρακάλια τους φόρους του σε αντίθεση με τους φραγκάτους φίλους σου που δεν πληρώνουν μια.
Το σημαντικότερο, το οποίο δεν σε ενδιαφέρει ΄΄ όντας προδότης μια φορά΄΄ , αλλά ενδιαφέρει όλους τους υπόλοιπους ,είναι πως οι ένστολοι υπάρχουν από τότε που υπάρχει πολιτισμός.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις για να προστατεύουν το έθνος και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του και μέσω της ισχύς τους κατά την περίοδο ειρήνης να βοηθούν την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας αποτρέποντας κάθε επίδοξο εχθρό και τα Σώματα Ασφαλείας για να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς, που δρουν μέσα στην κοινωνία μας εις βάρος του συνόλου.
Το ότι μας έχετε καταντήσει να κάνουμε άλλα αντί άλλων αυτό είναι ένα άλλο θέμα….
Κλείνω με μια σκέψη μου…
Γιατί πρέπει να απαξιωθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας ;
…για να έρθουν οι της FRONTEX για να μας σώσουν;
Παραδίδουν χωρίς λόγο και αιτία τα πάντα στους ξένους … προετοιμάζουν το έδαφος για απεμπόληση όλων των εθνικών μας δικαιωμάτων , κεκτημένων , με απαράδεκτα προσχήματα. Αλλα περιμένει κανείς από τους πολιτικούς, όταν ακόμα και το περιοδικό των ΑΞ εκθειάζει την FRONTEX και τα σε ακινησία σκάφη ΛΣ της παραμεθορίου.
Οι ξένοι της FRONTEX στα νησιά μπεκρόπιναν όλη μέρα, ήταν δεμένοι συνεχώς ή όταν βρίσκονταν εν πλώ ήταν απλοί παρατηρητές και τα πλωτά που αναφέρονται με θερμά λόγια ήταν ανελκυσμένα για στα ΄΄βάζα΄΄ !!!

Για τα σκάφη και τα πληρώματα προερχόμενα από άλλες υπηρεσίες που ΄’έφαγαν το πακέτο με τις αποσπάσεις πολλές φορές χωρίς χρήματα, τραβώντας όλο το κουπί της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων , δεν μιλάει κανένας.
Δεν πειράζει συνάδελφοι … φτάνει, που το γνωρίζουμε εμείς.

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ;


Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ;

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ-ANAΔHMOΣIEYΣH

Του Σπύρου Κατσίμη

Μερικοί πιστεύουν ότι η δημοσιογραφία πεθαίνει.
Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή, όσο κι αν ακούω πολύ καθαρά την απεγνωσμένη έκκλησή της για βοήθεια.

Ο θάνατος της δημοσιογραφίας θα σημάνει και το θάνατο της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Κι εγώ δεν μπορώ να φανταστώ το εφιαλτικό όραμα ενός κόσμου, που η καλλιέργεια, η μόρφωση και η αισθητική ενός λαού θα είναι ανάλογη με το πρόγραμμα της μεγάλης τηλεθέασης και της μειωμένης νοημοσύνης και ο πολίτης σκλάβος της όποιας εξουσίας.
Ωστόσο, ο κίνδύνος υπάρχει
.

Πέρασαν οι μέρες των ωραίων αγώνων και των διαδηλώσεων για ένα καλύτερο μέλλον και μια δημοσιογραφία χωρίς αναπηρία.
Σήμερα κυριαρχούν οι ιδεολογίες της υπερκατανάλωσης και του κέρδους.

Και οι δημοσιογράφοι ανήκουν σε δύο κατηγορίες
:

Σε κείνους τους υψηλόμισθους και γνωστούς «αστέρες» στο πλατύτερο κοινό – αφού ο στόχος τους είναι μόνον η τηλεθέαση και ο πλουτισμός έξω από κάθε ποιότητα, ουσία και δεοντολογία και τελικά η ταύτισή τους με την εργοδοσία.
Και στην απέραντη στρατιά των νέων δημοσιογράφων που, πέρα από τα κέντρα εξουσίας, αδύναμοι και άοπλοι ξεκινούν με ευγενικές φιλοδοξίες και μισθούς πείνας και σύντομα απογοητεύονται, αδιαφορούν, εγκαταλείπουν ή συμβιβάζονται. Κι ανάμεσά τους, εμείς οι παλαιότεροι με τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις αναμνήσεις, και τις παραισθήσεις, ανήμποροι ν’ αντισταθούμε και να βοηθήσουμε.
Οι καλές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα
.

Η τηλεόραση ως μέσο δεν ευθύνεται για τίποτα.
Και το ίδιο συμβαίνει με τα άλλα μέσα, που ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας.Οι άνθρωποι που τα χειρίζονται αδιαφορούν για το ουσιώδες.
Το περιτύλιγμα κυριαρχεί, ο λόγος είναι ανύπαρκτος, το ασήμαντο διογκώνεται και με τη μεγέθυνση του τραγικού, ο τηλεθεατής νιώθει ανακούφιση, που είναι ακόμα ζωντανός.
Έτσι δημιουργείται μια ατμόσφαιρα πανικού, συνεχούς αγωνίας και αδιεξόδου και ο δημοσιογράφος επιστρατεύει ακόμα και την τέχνη της υποκριτικής, φωνάζοντας και δακρύζοντας…

Και ολ’ αυτά για την τηλεθέαση και πολύ μακριά από την ανθρώπινη δυστυχία.
Η εποχή μας με την εντυπωσιακή ανάπτυξη της πληροφορικής δεν μας στερεί τη δυνατότητα να συγκρίνουμε και ν’ αναζητούμε το καλύτερο
.

Ποιος όμως θα το πράξει;

Όταν έχουν ανάψει φωτιές σε όλες τις γωνιές της γης, χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από την αρρώστια και την πείνα, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο γκέτο της ένδειας και της απελπισίας ποιο είναι το χρέος του δημοσιογράφου;
Ας μας απαντήσει ο καλός εαυτός μας.

Σπύρος Κατσίμης.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

F-16 Block 52 εναντίον Aston Martin V12 Vantage

ΟΛΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ, Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ....ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ !!!


Αν έκανες, έστω κι ένα πράγμα στην ώρα του, πρώην φίλε, θα σου βάζαμε 10 με τόνο.
Τώρα πρέπει να απαντήσουν οι νομικοί, αν μπορείς να αποφασίζεις και να προεδρεύεις σε συμβούλιο κρίσεων, αφού έχεις παραιτηθεί από τις 4 Οκτωβρίου.
Και φθάσαμε στο σημείο, να ζητάει ο ....αμίλητος κ. Εξαρχόπουλος να συνεδριάσει επειγόντως, το συμβούλιο, καθώς θα πρέπει να κριθούν οι 4, που επανήλθαν.
Ομως, όπως οι αξιωματικοί αυτοί δεν φταίνε, που εσύ, κύριε αρχηγέ καθυστέρησες, έτσι δεν φταίει και το έρμο το Λ.Σ να χρεώνεται με εσάς αντιδεοντολογικές ενέργειες
.
Και που δεν τρώτε τώρα, όλοι μαζί με τον κ. Σούλη, τα μεσημέρια
και που σχεδιάζετε πίσω από κλειστές πόρτες, σε μυστικές συσκέψεις διάφορα "περίεργα" και τι έγινε.
Φεύγετε και δυστυχώς για εσάς, όχι με καλή φήμη.
Με την.... χειρότερη... φεύγετε.
Και δεν το λέω, εγώ, αυτό
Το λέει, η πλειονότητα του προσωπικού του Λ.Σ.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,
ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ,
ΚΑΤΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ....
ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ...ΥΠΟΛΟΙΠΑ !!!


ΠΟΠΗ ΧΡ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ κύριε ΠΑΓΚΑΛΕ...ΦΟΒΕΡΕ ΔΗΜΟΚΡΆΤΗ !!!

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ οι κ.κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ;;;


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος βρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - Τμήμα ειδήσεων
defencene 31-10-2010

Περιφρόνηση και απέχθεια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εκδήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ως τον «πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του ελληνικού λαού», το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, «Σαββατοκύριακο» και πλέον είναι καθήκον των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και Π.Μπεγλίτη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή να απαντήσουν.

Αν δεν απαντήσουν σημαίνει ότι συμφωνούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
«Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας»,είπε ο Πάγκαλος, ο οποίος μετά την "υφαλοκρηπίδα των 200 μέτρων βάθος" πιο γνωστή και ως "υφαλοκρηπίδα του ροφού", μετά την ευχή "να πάρει ο άνεμος την ελληνική σημαία από τα Ίμια", τώρα υβρίζει τους ανρω΄πους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του ιδίου και της χώρας.


Με την έναρξη της λαίλαπας των περικοπών στους ένστολους ο Πάγκαλος αρκετές φορές έχει βρεθεί απέναντι από τους ένστολους με παρόμοιες δηλώσεις.
Ωστόσο μετά από περικοπή του 30% του εισοδήματός τους, με το ΜΤΣ να έχει ήδη κηρύξει «πτώχευση» και τα οικονομικά προβλήματα να πνίγουν στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, η νέα επίθεση Πάγκαλου μόνο τυχαία δεν είναι:
Η κυβέρνηση προσπαθεί να "θάψει" το πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και να απαξιώσει την ομάδα των κρατικών λειτουργών που θεωρούνται συντηρητικής κατεύθυνσης.

Αναμένεται η αντίδραση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Ή όχι;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ - Ποιος απαξιώνει την εταιρία;

Πάγκαλος: Αντιπαραγωγικοί οι στρατιωτικοί και τα Σώματα ασφαλείας!


«Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας». Τάδε έφη ο πλέον παραγωγικός Έλληνας Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, «Σαββατοκύριακο».
Να πάρουν τώρα θέση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη!

Εχει επίσης δηλώσει:
«Μας ρωτάνε οι πολίτες που φάγαμε τα λεφτά» και απαντάει «Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»! 21 Σεπτεμβρίου 2010Ιωάννα Ηλιάδη

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ...ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ !!!


-Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
Και όταν μήνες ολόκληρους αδιαφορούσες και επιλέγεις ξαφνικά το μη ηθικό και το αντιδεοντολογικό , απλώς επιβεβαιώνεις τον χαρακτήρα σου και τις αρχές, που δεν έχεις.
Προχώρα , λοιπόν και κάνε ότι πιο ανήθικο, σούρχεται στο νού.
Μας επιβεβαιώνεις, απλώς, πανηγυρικά !
-Εσύ, ψηλέ μαζέψου, γιατί, στην έχω χαρίσει πολλές φορές.
την δουλειά σου, γλύψ-γλύψ, ρούφ-ρούφ,
την δουλειά μας.
Αλήθειες !!!
-Κι εσύ Γιάννη μου, μην ξεχάσεις να γράψεις με μεγάλα γράμματα στην πόρτα του γραφείου σου, πως, από επιλογές συνεργατών, ....είσαι ο ....καλύτερος !!!
-Ψευδεπίγραφο φασιστικό αποτύπωμα έχεις χαιρετίσματα από την Κόρινθο !!!
-Τι έγινε, κύριε Σκάλκο μου.
Όλο οι ίδιοι επιθεωρητές στις ίδιες εταιρείες;;;;
Γιατί;;;;
-Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε νέο αρχηγό .
Για να δούμε !!!
-Σατράπη να γνωρίζεις, όλοι οι ανίκανοι γίνονται σατράπηδες.
Γιατί, δεν έχουν προσωπικότητα και επιβάλλονται με φωνές και ψευτομαγκιές !!!
-Κι εσύ στην Ηγουμενίτσα συνετίσου , που το παίζεις φίλος του κυρίου υπουργού και πράσινος.
Ξέχασες το πρόσφατο παρελθόν σου;;;
Εμείς, πάλι, όχι !!!
-Που πάνε οι σφραγίδες των λιμεναρχείων;;;;
ΠΟΙΟΙ τις στέλνουν....βόλτα ;;;;


Πόπη Χρ.

..ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ...ΤΡΕΧΟΥΜΕ!!!!

(ΠΗΓΗ: "www.papandreou.gr")


....ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ....

Τη Τρίτη ξεκινά o Frontex στον Έβρο


Aναδημοσίευση από το www.onalert.gr

Ξεκινούν τη Τρίτη οι περιπολίες της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex,στον Έβρο. Οι πρώτοι 150 άνδρες συγκροτήθηκαν σε δύναμη μόλις μία εβδομάδα μετά από την υποβολή του ελληνικού αιτήματος και ξεκινούν περιπολίες,μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά .Ο εξοπλισμός τους θα περιλαμβάνει ειδικές θερμικές κάμερες και η κίνησή τους κατά μήκος των συνόρων θα γίνεται με 20 τζιπ.Στην ομάδα της Frontex συμμετέχουν μεταφραστές από επτά χώρες αλλά και ειδικοί στον έλεγχο πλαστών εγγράφων.
Τα αποτελέσματα της παρουσίας της Frontex στο Αιγαίο ήταν εντυπωσιακά με τις εισόδους λαθρομεταναστών από τη θάλασσα να έχουν μειωθεί σημαντικά. Η Αθήνα ελπίζει ότι τα αποτελέσματα και στον Έβρο θα είναι εξίσου σημαντικά. Η κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το πρώτο οκτάμηνο του 2010 πέρασαν περίπου 24.000 λαθρομετανάστες μέσω Έβρου.

ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΕΦΕΤΟΣ...

ήρθε ο χειμώνας...

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ !!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ;;;;


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖΑΚΙ
==========================
ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ,ΠΟΙΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ,ΠΟΥ
ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ΑΦΗΝOΝΤΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ
ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥΣ?????
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ
ΟΔΗΓΙΑΣ???????
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ
ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ???????
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ??????

Θανος Λαμπροπουλος

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ....ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ-ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ, ΑΛΛΑ.....


Δηλώσεις του γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτη για το πλοίο Πρωτεύς.
(ANA)

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
αναδημοσίευση

Στην αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας «ΑΝΕΣ», που δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις (κατάθεση εγγυητικής επιστολής), αποδίδει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το πλοίο «Πρωτεύς» που έκανε το δρομολόγιο για το Καστελόριζο.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλείας Γιάννης Διαμαντίδης, έχει ζητήσει απάντηση, τη Δευτέρα από το νομικό συμβούλιο τους κράτους και ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα.

Ο κ. Χαλκιώτης σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι: «στις 31 Aυγούστου του 2010, η συμβατική υποχρέωση της ``ΑΝΕΣ`` δηλαδή η Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης που είναι κάτοχος του πλοίου «Πρωτεύς» και η εταιρεία της Τήλου όπου συμμετέχει ο δήμαρχος της Τήλου, επρόκειτο να αντικαταστήσουν τα πλοία που έχουν στις άγονες γραμμές και χρηματοδοτούνται από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με νεότερα πλοία ηλικίας έως 10 ετών, καθώς αυτό προέκυπτε από τη σύμβαση με την οποία τους είχε ανατεθεί η δρομολόγηση και την είχαν κερδίσει πριν τρία χρόνια». «Κατά τη διάρκεια του έτους ως οφείλαμε», τονίζει ο κ. Χαλκιώτης, «στείλαμε προειδοποιητικές επιστολές κάτι που το καθορίζει ο νόμος, ενώ τους καλέσαμε σε ακρόαση στο Υπουργείο και τους ζητήσαμε επίσημα, τι έχουνε κάνει για τα πλοία και μας απάντησαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της μειωμένης επιβατικής κίνησης δεν ήτανε σε θέση να τα αντικαταστήσουν».
«Με βάση λοιπόν την ισχύουσα νομοθεσία», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, «οι εταιρείες αυτές θα έπρεπε να κηρυχθούν έκπτωτες να γίνει νέος διαγωνισμός και να έρθουν νέοι ενδιαφερόμενοι».

«Ομως βλέποντας από τη μια το πρόβλημα που θα δημιουργείτο και από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, που διέρχεται η χώρα, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και έγινε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, με αποτέλεσμα να δοθεί και στις δύο εταιρείες διετής παράταση και τα συγκεκριμένα καράβια θα εξακολουθούσαν να κάνουν τα δρομολόγια, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα νησιά, υπό μία προϋπόθεση, εμείς θα τους δίναμε έγκριση δρομολογίων στη συνέχεια της σύμβασης και αυτοί θα έπρεπε να μας φέρουν την εγγυητική επιστολή ξανά», προσθέτει ο κ. Χαλκιώτης.

«Η μεν εταιρεία της Τήλου προσκόμισε την εγγυητική επιστολή ως όφειλε και γι αυτό δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην Τήλο, η δε ΑΝΕΣ ενώ τις δώσαμε προσωρινά δρομολόγια μέχρι 15 Οκτωβρίου για να μας φέρει εγγυητική, τελικά μας απάντησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει από καμία Τράπεζα», συμπλήρωσε.
«Αυτό λοιπόν αυτομάτως», εξήγησε ο κ. Χαλκιώτης, «σημαίνει διακοπή δρομολογίων με αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας που δεν ήταν εντάξει στις συμβατικές της υποχρεώσεις». «Από κει και πέρα τα δρομολόγια μειώνονται για το Καστελόριζο καθώς δεν έχει άλλα πλοία εκτός από το Διαγόρα που πάει μια φορά την εβδομάδα μόνο»,
είπε ο γενικός γραμματέας και κατέληξε λέγοντας ότι
«απο τη στιγμή που η ΑΝΕΣ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, η γραμμή με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που συνεδρίασε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, προκηρύσσεται αλλά αυτό θέλει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί νέος ανάδοχος».

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ !!!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΥΠΡΟΠΟ ΚΑΙ ΥΘΥΑΝ .....


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΥΠΡΟΠΟ
ΚΑΙ ΥΘΥΑΝ
=======================
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ
Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
ΠΟΛΥΧΡΥΣΟΚΛΑΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ
ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ?????????
ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ, ΕΓΩ ΤΩΡΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ???????
ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.
ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ'
ΚΟΥΚΙΑ??????
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο
ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΩ.


Θανος Λαμπροπουλος

Κ Α ΛΗ Μ ΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ, ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ !!!

ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ....


ΠΟΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
ΤΑΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΗΔΕΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
"ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΡΑΤΑΓΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ".
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ,ΑΠΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ
ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΟΛΕΓΙΕΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.
Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ.
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΓ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 700 Η 750 ΕΥΡΩ.
ΓΚΕ-ΓΚΕ.

Θανος Λαμπροπουλος

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, κύριε ΔΡΙΒΑΚΟ!


Pros peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΡΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 1321 ΦΕΚ 2042Β ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡ.3, ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΧΑΣΑΜΕ 230ΕΠΙ2=460 ΕΥΡΩ.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ Α.Π 1321.3/569/09/03-06-2009 ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΕΝΑΝΠ/ΔΟΥ Β ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Η ΠΟΕΠΛΣ ΠΑΛΙ ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΗΣΗΣ..
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ.
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ?ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ?
ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Η ΠΟΕΠΛΣ?
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.
Κ.ΔΡΙΒΑΚΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1321.

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ???????


Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Κοιν.: ellhnikhaktofylakh@gmail.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2010/10/blog-post_6876.html


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ “”ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ???????
ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ....ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ .........

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ .........
ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ “””””700 ευρώ μείον τις προβλεπόμενες από το νόμο κρατήσεις.ΚΑΙ ΟΤΙ
””””Η καταβολή του θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και το χρονικό διάστημα που θα καταβληθεί θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.”””””

ΑΠΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ .???????

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΤΩΡΑ, ΤΑ ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ;;;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ: "ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΜΟΥΦΕΣ-ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ..."

"Παρασκευή, 29 Οκτώβριος 2010

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


ΚΑΤΑΡΧΗΝ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΕΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ: <<ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΕΑ>> ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ "ΛΟΥΔΟΒΙΚΕ", ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΛΕΣ ΟΤΙ "Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ-ΑΤΟΜΑ" ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΒΑΡΔΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ "ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ" (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΠΑΤΑΤΑ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ).
ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ, ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΚΕΑ, ΑΝΤΡΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,
ΑΝΤΡΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΑΙ "ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ", ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΡΕΣ, ΠΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΙΤΕΣ.
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ, ΕΤΣΙ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΚΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΡΓΑ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΟΝΑΔΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΤΩΡΑ, ΤΑ ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΠΙΟ "ΠΑΝΩ" Ή ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΟΛΠ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ);
ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΕΣ, ΠΟΥ ΒΑΡΑΜΕ,
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, "ΦΙΛΕ" ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
.
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Ο ΟΠΛΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΦΤΑΙΕΙ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΜΕ ΣΚΟΠΙΕΣ Ή ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ.

ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,
ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΣΟ "ΜΑΓΚΑΣ", ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΜΕ.
<>>

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ;;;


Αφού το εκλογικό επίδομα θα περάσει από τα ίδια εντελόμενα του ΥΠτΠ
και όχι από διαφορετικά, όπως τις προηγούμενες φορές,
ΌΠΩΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ,
τι ετοιμάζουν εκεί, στην Δραπετσώνα, κάποιοι "πονηρόμαγκες" της πλάκας και δεν ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ υπουργού ΠτΠ, "700 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ" ;;;;
ΕΤΟΙΜΑΖΌΝΤΑΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΡΑΤΉΣΕΙΣ, ΕΝΏ, Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΛΆΕΙ ΓΙΑ ΈΞΟΔΟ ΚΊΝΗΣΗΣ;;;
Και με ΠΟΙΌ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ποιανού εντολή;;;;
Και πως γίνεται , οι συνδικαλιστες-όχι Η ΠΕΑΛ.Σ-αντι να το παλέψουν,
να βγαίνουν ως..... υπηρεσιακοί παράγοντες και να μιλούν για κρατήσεις ;;;;

ΞΈΡΟΥΝ ΚΆΤΙ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ, ΕΚΕΊ, ΣΤΗΝ ΔΟΥ ;;;;
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ , ΛΟΙΠΟΝ ...ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ...

ΠΟΠΗ ΧΡ.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ, 700 ΕΥΡΩ, ΤΟΝΙΖΕΙ, ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΥΠτΠ ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΠ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε η κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος στο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόληση του σε εκλογικής φύσεως εργασίες κατά την εκλογική περίοδο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου 2010.Το εκλογικό επίδομα, που ορίζεται στα 700 ευρώ κατ’ άτομο, θα αποδοθεί σε όλους τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας, δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα, επίσης σε Ειδικούς Φρουρούς, Συνοριακούς Φύλακες και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!


Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ


ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 700 ΕΥΡΩ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ !


ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΜΠΡΑΒΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!
ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ,
ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ............


ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

ΟΛΟΙ, την Δευτερα, στη 1 το μεσημερι, στα δικαστηρια της Ευελπιδων ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ" !!!


KALESMA_SYMPARASTASHS...

Παρασκευή, 29 Οκτώβριος 2010

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ !
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΩΡΑ, 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,
ΔΙΝΟΥΜΕ ''ΡΑΝΤΕΒΟΥ'' ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (κτιριο 5),
ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ, Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ,
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99'

freeapog.blogspot.com

ΠΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΥΘΥΝΑΛ...


Δύναται ένας αρχηγός του Λ.Σ, που έχει παραιτηθεί, απο τις 4 Οκτωβρίου και η παραίτησή του έχει γίνει αποδεκτή απο τον αρμόδιο υπουργό, να δίνει εντολή στην διοίκηση, δηλαδή να αποφασίζει για την επείγουσα σύγκληση συμβουλίου επαναφοράς αξιωματικών, στις 27 του μήνα ;;;
Δηλαδή, έχει δικαίωμα, εκτός απο το να υπογράφει απλά έγγραφα υπηρεσιακά , 23 μέρες, μετα την υποβολή παραίτησης, στις 27 Οκτωβρίου να αποφασίζει κιόλας, ο παραιτηθείς αρχηγός;;;;
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να απαντήσουν οι νομικοί.

Πόπη Χρ.

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΟΕΠΛ.Σ !


ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Πειραιάς 29/10/10


Σας γνωρίζουμε ότι υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση βάση της οποίας χορηγείται στο προσωπικό του Λ.Σ. εκλογικό επίδομα για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ύψους 700 ευρώ μείον τις προβλεπόμενες από το νόμο κρατήσεις.
Η καταβολή του θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και το χρονικό διάστημα που θα καταβληθεί θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ !!!

Συνελήφθησαν, στις 27/10/10 στις 06.30, στο λιμάνι της Σούδας, από προσωπικό ΚΕΑ, Ασφάλειας κατά τη διάρκεια ελέγχων με αστυνομικό σκύλο της οικίας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, ένας 24χρονος και ένας 23χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στις αποσκευές τους, στον μεν 24χρονο μία κάνη κυνηγετικού όπλου τύπου super poze, καθώς και τρία κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ, στον 23χρονο ένα κοντάκιο με μηχανισμό σκανδάλης και τριάντα κυνηγετικά φυσίγγια, που κατείχαν από κοινού χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες οι οποίοι επιπλέον στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, κατά την αυτόφωρη διαδικασία με την δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, ενώ τα ανωτέρω ευρήματα κατασχέθηκαν.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 715 ΕΥΡΩ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ, κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ !!!


Με επιμονή και προσωπική μάχη του ΥΠτΠ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
λήφθηκε η απόφαση από την κυβέρνηση να δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους ένστολους, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες το εκλογικό επίδομα και μάλιστα, αφού θα περικοπεί στους πολιτικούς υπαλλήλους, το ίδιο ακριβώς ποσό, δηλαδή, 715 ευρώ θα λάβουν οι πάντες.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, πως πρόκειται για επιτυχία του κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ και απονομή δικαιοσύνης για το προσωπικό του Λ.Σ, το οποίο, επί Ν.Δ έχασε άδικα, τρία εκλογικά επιδόματα, που είχαν λάβει, όμως ,οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.
Ο υπουργός πριν λίγο, μας διαβεβαίωσε προσωπικά, πως και οι λιμενικοί θα λάβουν το εκλογικό επίδομα .
Η υπόθεση πέρασε από 40 κύματα, αλλά, ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ.

ΠΟΠΗ ΧΡ.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ !!!


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

27/10/2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΟΟΔΟΣ'' ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Κραυγή οργής από Καστελλόριζο

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΛΥΒΟΥΡΗ

Μέσω Τουρκίας προμηθεύονται οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλορίζου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, λόγω της άθλιας ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού με την Ρόδο.

Μετά την διακοπή των δρομολογίων που εκτελούσε το Ε/Γ – Ο/Γ «Πρωτεύς»,
το Καστελλόριζο έμεινε ουσιαστικά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς.

Με επιστολή του, ο δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητά την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί λύση και καταγγέλλει απαράδεκτη συμπεριφορά από μέρος του κράτους προς τους ακρίτες του νησιού, οι οποίοι αισθάνονται πολίτες μιας άλλης χώρας.


Κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελλορίζου με τη Ρόδο παρατηρείται η ίδια κατάσταση.

Δηλαδή, οι Καστελλοριζιοί να αναγκάζονται να προμηθεύονται υποχρεωτικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τη γειτονική Τουρκία.

Στο παρελθόν χρειάστηκε κάποιες φορές ακόμα και ασθενείς να μεταφερθούν από το Καστελλόριζο σε νοσοκομεία της γειτονικής χώρας, λόγω του συγκοινωνιακού προβλήματος.

Η επιστολή του κ. Πανηγύρη προς τον πρωθυπουργό της χώρας με χθεσινή ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου 349 έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, μας περιβάλλει αγανάκτηση και οργή.

Αυτά είναι τα συναισθήματα, τα οποία αισθανόμαστε τις τελευταίες 15 ημέρες.
Η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται, μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες.
Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, που για διάφορους λόγους ,σταμάτησε τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια, που εκτελούσε το Ε/Γ Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» χωρίς να σκεφτεί να τα αντικαταστήσει.
Αποτέλεσμα να στερηθούμε είδη πρώτης ανάγκης και υποχρεωτικά να τα προμηθευόμαστε από τους γείτονές μας και για να πάμε στη Ρόδο, ακολουθούμε το δρόμο, μέσω Τουρκίας.
Δέκα ημέρες, πριν τις εκλογές, που, αρκετοί ψηφοφόροι θέλουν να μετακινηθούν στο Καστελλόριζο, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προβληματίζονται για τη μετακίνησή τους αυτή, αφού, λόγω της έλλειψης πλοίου ή δεν θα ψηφίσουν ή θα πάρουν την οδό, μέσω Τουρκίας.
Τέτοιες συμπεριφορές από μέρους του κράτους, μας κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες μιας άλλης χώρας.

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση».

ΤΑΧΥΠΛΟΟ;;; ΤΑΧΥΠΛΟΟ; ΑΔΕΙΑ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ;;; ΜΕ ΑΚΟΥΣ, ΚΑΛΕ ;;;;

ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;;;;


ΓΕΛΙΑ, ΠΟΥΚΑΝΑ.
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ , ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΒΟΛΕΥΤΗΣ...
ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΟΛΕΜΑ, ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ;;;;;
ΓΙΑΤΙ, ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ;;;;
Η ΔΟΞΑ;;;
Η
ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ;;;;;

ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;;;;

ΠΟΠΗ ΧΡ.

ΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΓΑΝ....ΓΙΑΝΝΗ ....

Η.... σουπιά κι ο... ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΕΙΑ, ΔΥΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΣ και στο μεταξύ υπογράφουν παράνομες επαναφορές ;;;


Εβαλαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράφει, ο άνθρωπος παράνομες επαναφορές, χωρίς ενημέρωση του Γενικού Λογιστηρίου;;;;
Απάντα, σουπιά ξεγυρισμένη, που συνεχίζεις ακάθεκτη και με τους φίλους σου, τους εφοπλιστες σαμποτάρεις, σχεδιάζεις,ιντριγκάρεις, αλεπουδίζεις και επιθυμείς δύο αρχηγεία-που, να σου φθάσει,εσένα, ένα, για να ....εισπράττεις, σε καταλαβαίνω-
και διπλούς διοικητές και της π......ς το...κάγκελο;;;;
ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ;;;;
ΒΡΕ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ .... ΑΛΗΤΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !!!
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΦΡΕΝΟ;;;;
ΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΓΑΝ....ΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΓΑΝ....
ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ....ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ !!!ΠΟΠΗ ΧΡ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!


ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΜΟΥΦΕΣ-ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ...(Ολίγων έχοντων και κατέχοντων)

Σε αυτό το άρθρο θα επιθυμούσαμε να ασχοληθούμε και να απαντήσουμε, σύν τοις άλλοις, στο κάτωθι άρθρο: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΕΑ.
Επειδή, κάποιοι κύριοι(και ευτυχώς όχι όλοι) εξακολουθούν να προσπαθούν να μας πείσουν για κάποια πράγματα και δεν λένε να ΜΑΘΟΥΝ απο τις ΤΑΠΕΣ του πρόσφατου παρελθόντος, τους επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Κύριοι Διαμαντίδη, Μιχαλολιάκο, Μαντούβαλε, Μίχα, Μαρκάτο απαντήστε...


Απολυμένοι εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού των ναυπηγείων Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκαν στην χθεσινή παρέλαση στο κέντρο του Πειραιά.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απέναντι από τους επισήμους ζητώντας τους να δώσουν εξηγήσεις, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 19 μήνες και όπως λένε ζούνε τη δική τους… Κατοχή.
Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, άρχισαν να φωνάζουν.
Στο επίκεντρο τους βρέθηκαν ο Νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο αντινομάρχης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Μαρκάτος οι οποίοι εργάζονταν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Στο πανό που είχαν τοποθετήσει έγραφαν τα εξής: «Εργατοπατέρες Μίχα-Μαρκάτο μας καταστρέψατε».
Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μπροστά από τους απολυμένους των ναυπηγείων οι οποίοι σταμάτησαν να φωνάζουν όταν ξεκίνησε η παρέλαση.
Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν στο τμήμα τροχαίου υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι προηγούμενοι Γερμανοί ιδιοκτήτες των ναυπηγείων τους τοποθέτησαν σε θυγατρική εταιρεία η οποία έκλεισε με αποτέλεσμα να μένουν στο δρόμο εδώ και 19 μήνες.
Ο εκπρόσωπος των 160 εργαζομένων στο τμήμα τροχαίου υλικού Βασίλης Τσιμπίδης εξηγεί:
« 160 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους στο Τροχαίο υλικό. Στήθηκε μια εταιρεία για να ξεφορτωθούν 200 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 18 μήνες και έχουν φαγωθεί οι αποζημιώσεις. Αν και έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις ότι είναι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια».
Ως προς το…πανό που αφορά τους υποψήφιους κ.κ. Μίχα και Μαρκάτο εξηγούν πως είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι των ναυπηγείων. Μάλιστα λένε πως ως συνδικαλιστές τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους.
Παρά την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση δεν έχει ενδιαφερθεί για να αποκατασταθούν οι 160 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Ο εργαζόμενος στην εταιρεία τροχαίου υλικού των ναυπηγείων Θωμάς Αρβανίτης αναφέρει:
«Μας έχουν φέρει την κατοχή. Καλύτερα θα περνάγαμε την Κατοχή παρά τώρα. Τρέχουν δάνεια. Σπίτια έχουν κατασχεθεί. Πουλήσαμε τα υπάρχοντα μας για το γάλα των παιδιών μας».
Ο Νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας αν και καθημερινά «βομβαρδίζει» τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω των δημοτικών εκλογών, χθες απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για του άλλοτε συναδέλφους του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά…
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε χθες στην παρέλαση στον Πειραιά ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης ο οποίος στις δηλώσεις του απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να διαδηλώσουν ανήμερα της εθνικής μας εορτής για να βρουν το δίκιο τους…
Ούτε οι υποψήφιοι δήμαρχοι και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος και Πέτρος Μαντούβαλος είπαν τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους. Αρκέστηκαν στις χειραψίες με τους υποψήφιους ψηφοφόρους τους...
Βασίλης Τζήμτσος
ΥΓ Σίγουρα από τους υποψήφιους δημάρχους, οι κ.κ. Μίχας και Μαρκάτος έχουν δουλέψει για τον Πειραιά από τα πόστα τους στη Νομαρχία. Όμως οι άνθρωποι αυτοί ζητούν απαντήσεις...
Από τους υπόλοιπους πρώην και νυν υπουργούς ή βουλευτές, οι οποίοι στήριξαν κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην απαξίωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δεν περιμένω κάποια απάντηση...

Κύριε Διαμαντίδη απαντήστε...


ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ:
ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΝΟ!
Με τη στάση του ο νέος Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας
καταδικάζει το μέλλον του ερυθρού τόνου
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς καταδικάζουν το περιβαλλοντικά καταστροφικό ντεμπούτο του Υπουργού Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας. Η θητεία του νέου υπουργού ξεκίνησε με απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της αλιείας του ιδιαίτερα απειλούμενου με εξαφάνιση ερυθρού τόνου από τους αλιευτικούς στόλους της ΕΕ και προστασία των περιοχών αναπαραγωγής του! Απαίτησε επίσης να αυξηθούν οι άδειες λειτουργίας φαρμών πάχυνσης τόνου για την Ελλάδα!
Στη χθεσινή συνάντηση, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Αλιείας καλούνταν να αποφασίσουν για το μέλλον του τόνου και τη στάση που θα κρατήσουν ενόψει της Ετήσιας Συνάντησης της ICCAT (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στα κράτη μέλη μια πρόταση η οποία θα μείωνε το σύνολο των επιτρεπόμενων αλιευμάτων στους 6.000 τόνους αυτού του ψαριού και πρότεινε την προστασία των περιοχών αναπαραγωγής του. Τη στιγμή που επίκειται η κατάρρευση του πληθυσμού ερυθρού τόνου της Μεσογείου, η Ελλάδα τάχθηκε ενάντια στην πρώτη ουσιαστική πρωτοβουλία για τη σωτηρία του είδους.
“Αν η κυβέρνηση πραγματικά ενδιαφέρεται για το βιώσιμο μέλλον των θαλασσών και των αλιέων μας, απαιτούνται πολλά παραπάνω από κοντόφθαλμες μικροπολιτικές, με ‘όραμα’ που εξαντλείται σε ορίζοντα κυβερνητικής θητείας”, δήλωσε η Άντζελα Λάζου, υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. “Με τέτοιου είδους αρνητικές πρωτοβουλίες δε θα υπάρχει ψάρι στις θάλασσες στα επόμενα χρόνια και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο Έλληνας υπουργός”.
Η θητεία του κ. Διαμαντίδη ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς και θέτει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο διαθέτει την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Ελληνικής Αλιείας και να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη, βιώσιμη αλιεία και προστασία των ελληνικών θαλασσών. Η κίνηση του Υπουργού να μπλοκάρει τις θετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, ουσιαστικά βάζει το βραχυπρόθεσμο όφελος της καταστροφικής αλιείας πάνω από το μέλλον της θαλάσσιας ζωής και της επιβίωσης χιλιάδων αλιέων.
“Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η στάση του Έλληνα Υπουργού, αλλά και των υπολοίπων ομολόγων του από τη Μεσόγειο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία” δήλωσε ο Γιώργος Παξιμάδης, Υπεύθυνος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του WWF Ελλάς. “Η ΕΕ έχει τη νομική υποχρέωση λόγω της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική να θεσπίσει άμεσα μέτρα, προκειμένου να επιτύχει την ανάκαμψη των ιχθυοαποθεμάτων της το αργότερο έως το 2020. Ένα από τα βασικά μέτρα είναι και η μείωση του επιτρεπόμενου ορίου αλίευσης ερυθρού τόνου σε λιγότερο από 6.000 τόνους ετησίως. Οποιαδήποτε ποσότητα πάνω από αυτό το όριο είναι παράνομη βάσει της Κοινοτικής νομοθεσίας”, καταλήγει ο κ. Παξιμάδης.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ:ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ !!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις – Αστυνομικές Υπηρεσίες
Κοιν: 1) Πολιτικά Κόμματα
2)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
4) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
5) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ:
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι Ομοσπονδίες μας επανέρχονται σήμερα στο καθολικό αίτημά μας για άμεση χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, τονίζοντας ότι ενώ έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γεώργιο και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ από την προηγούμενη εβδομάδα, για το όλο θέμα, δεν υπήρξε καμία πρόοδος, παρότι έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται τα αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θεσμοθετημένος αυτός πόρος αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για το ένστολο προσωπικό, το οποίο διαρκώς αδικείται οικονομικά – μισθολογικά, ενώ όλοι αναγνωρίζουν την συντελούμενη σε βάρος μας αδικία και υπόσχονται την εξάλειψή της.

Οι Ομοσπονδίες μας είναι αναγκασμένες, αν ως το τέλος της εβδομάδας δεν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση για την έγκαιρη – πριν τη διεξαγωγή των εκλογών - καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, να εκδηλώσουν δημοσίως την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία όλων των Αστυνομικών της Χώρας, απέναντι σε ενδεχόμενες μεθοδεύσεις – εμπαιγμό των ενστόλων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις προηγηθείσες Ευρωεκλογές και Βουλευτικές Εκλογές 2009, η καταβολή του θεσμοθετημένου εκλογικού επιδόματος στα Σώματα Ασφαλείας ανήλθε μετά από συντονισμένες ενέργειες και κυρίως πιέσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος στο ποσό των 950 € σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι και στις επερχόμενες εκλογές το ποσό δεν θα είναι διαφοροποιημένο από το αντίστοιχο ποσό που εγκρίθηκε για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Η βραδύτητα που παρατηρείται και σήμερα, μόνο την ήδη υπάρχουσα αναστάτωση εξυπηρετεί και εντείνει, ενώ η στοχοπροσήλωση όλων μας επιβάλλει ακριβώς το αντίθετο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αν δεν υπάρξει ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος και γι’ αυτό καλούμε:
Α) τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Β) τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
Γ) τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
να εξαντλήσουν κάθε πίεση και ενέργεια σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους για την ικανοποίηση του καθολικού αυτού αιτήματος των Αστυνομικών της Χώρας.

Καλούμε, επίσης, όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την εκδήλωση των εύλογων αντιδράσεων μας σε περίπτωση που για μια ακόμη φορά καταστούμε πολίτες Β΄ κατηγορίας.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

Για την ΠΟΑΞΙΑ


Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

Oι προτάσεις των επαγγελματικών φορέων Νάξου για το ακτοπλοϊκό.

naxosfan.blogspot.com
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Εμείς όλοι οι Επαγγελματικοί Φορείς του Δήμου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων σας παραθέτουμε τα αιτήματά μας σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο νησί μας.

Η Νάξος το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων , στο κέντρο τους, έχοντας αναπτύξει μεγάλη Τουριστική, Κτηνοτροφική , Γεωργική, και Εμπορική Δραστηριότητα με πληθυσμό 22.000 και άνω κατοίκων μπορεί και πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά τις Ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Τα αιτήματά μας αφορούν βασικά την καλοκαιρινή περίοδο όπου εμφανίζεται και.... ο τεράστιος όγκος του ενδιαφέροντός μας.

Την περυσινή περίοδο η κατάσταση που επικρατούσε αναφορικά με τα δρομολόγια των πλοίων ήταν απελπιστική με αποτέλεσμα να ζημιωθεί σημαντικότατα το Νησί μας οικονομικά .

Ειδικότερα τα αιτήματά μας τα οποία σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας και να προσπαθήσετε με την ενεργή συμμετοχή σας για την επίλυσή τους.

ΖΗΤΑΜΕ:

* Μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
Προτείνουμε να αφαιρεθούν τα «κόμιστρα προς τρίτους».
* Δυνατότητα έκτακτων Δρομολογήσεων Πλοίων, χωρίς την υποχρεωτική 10μηνη απασχόληση (μείωση Διάρκειας)
* Επιπλέον Δρομολογήσεις Πλοίων για τη Νάξο από και προς Πειραιά
* Σύνδεση της Νάξου με το Λιμάνι της Ραφήνας που δεν υπάρχει.
Αναφέρουμε ότι Η Πάρος συνδέεται καθημερινά με τη Ραφήνα με το πλοίο HIGH SPEED. ( Να εξεταστεί η Δυνατότητα προσέγγισης και στη Νάξο. Επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης δρομολογίων Πλοίων που ξεκινούν από Ραφήνα και καταλήγουν στη Μύκονο να προσεγγίζουν και Νάξο όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις πτήσεις τσάρτερς που φθάνουν εκεί με προορισμό την Νάξο και πολλές φορές έρχονται στην Νάξο με 2 ημέρες λιγότερη παραμονή σε διακοπές μιας εβδομάδας.)
* Σύνδεση της Νάξου με Μύκονο όλη την περίοδο (Μάιο-Οκτώβριο ).
* Δρομολόγηση προς Νάξο από Ραφήνα με Οχηματαγωγό - Επιβατικό Πλοίο.
* Σύνδεση της Νάξου με την Κρήτη. Αναφέρουμε ότι το MEGAJET εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Ηράκλειο προς Σαντορίνη ( 6 ώρες παραμονή)με επιστροφή το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ζητάμε την προέκταση του δρομολογίου μέχρι Νάξο στο μεσοδιάστημα της παραμονής του από το λιμάνι της Σαντορίνης.
* Επαναπροκήρυξη της επιδοτούμενης γραμμής Θεσσαλονίκη- Κρήτη με ενδιάμεσο σταθμό στην Νάξο με 5μηνη σύμβαση. Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλης ακτοπλοϊκής εταιρίας για μια τέτοια σύμβαση δρομολόγησης πλοίου όταν προκηρυχτεί .
* Σύνδεση της Νάξου με Σάμο-Ικαρία. Προτείνουμε 2 δρομολόγια την εβδομάδα (από τα 4) του Νήσος Μύκονος να πιάνουν και Νάξο.
* Σύνδεση της Νάξου με Δωδεκάνησα 2 φορές την εβδομάδα.
* Απαιτούμε όλα τα επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ξεκινώντας και επιστρέφοντας να προσεγγίζουν το λιμάνι της Μυκόνου.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλα τα παραπάνω είναι κοινά αιτήματα όλων των φορέων του νησιού μας.
Εμείς όλοι που προσυπογράφουμε το παρόν έγγραφο σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε για τη θετική ανταπόκριση σας.

* ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
* ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ Μ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
«ΝΑΞΟΣ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ-
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ ΝΑΞΟΥ
* ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ Α.Ε

-----------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ.
Συμφωνώ, να έχετε καλή συγκοινωνία.
Αλλά, πως, κύριοι;;;;
Εις βάρος του ελληνικού λαού και εις βάρος των θέσεων εργασίας των ελλήνων ναυτικών;;;;
Μήπως, μας τα παραλέτε;;;;
Μήπως, είσθε λίγο "παρτάκηδες" και με την πολύ κακή έννοια της λέξης !!!
Ε...΄'ΟΧΙ ΚΙ ΈΤΣΙ !!!

ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ;;;;;
ΝΑΙ, ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΤΣΙ , ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ;;;;
....κυριοι στη Νάξο, προσγειωθειτε λιγο...

ΠΟΠΗ ΧΡ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ "PEIRATIKO" !!!Παρασκευή, Οκτώβριος 29, 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣMΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ !!!

Μέσω Τουρκίας γίνεται πλέον ο εφοδιασµός του Καστελλόριζου, γιατί δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δροµολόγια που συνδέουν το ακριτικό νησί µε τη Ρόδο
!
Εδώ και 15 ηµέρες διέκοψε τα ταξίδια που εκτελούσε τρεις φορές την εβδοµάδα το οχηµαταγωγό - επιβατηγό «Πρωτεύς».

Κι αυτό, γιατί σταµάτησε η επιχορήγηση των δροµολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.

Οι λόγοι είναι σχετικοί µε τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που ανήκει κυρίως στον Δήµο Σύµης και που συνδέει τη Ρόδο, εκτός από το Καστελλόριζο, µε τη Σύµη, την Τήλο και την Κω.


Οι κάτοικοι στα νησιά αντιµετωπίζουν τις τελευταίες εβδοµάδες σοβαρά προβλήµατα.
Μέχρι τώρα δεν έγινε αντικατάσταση του «Πρωτέα» µε άλλο πλοίο, µε αποτέλεσµα οι κάτοικοι του Καστελλόριζου να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική πόλη Αντίφυλο (Κας) για να εφοδιάζονται µε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιµα!

Μάλιστα σήµερα προβλέπεται ένας σηµαντικός αριθµός κατοίκων από το Καστελλόριζο να µεταβεί στην Αντίφυλο, όπου λειτουργεί η καθιερωµένη µεγάλη λαϊκή αγορά για να εφοδιαστούν µε φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη διατροφής.
«Είµαστε πολλές φορές αναγκασµένοι να πηγαίνουµε απέναντι για τα απαραίτητα, αφού δεν έχουµε τακτική συγκοινωνία µε τη Ρόδο και δεν µπορεί να εφοδιαστεί το Καστελλόριζο µε είδη πρώτης ανάγκης», λέει στα «ΝΕΑ» ο Νίκος Μαλτέζος, ένας από τους λιγοστούς µόνιµους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Ενα την εβδοµάδα

Σηµειώνεται ότι αυτή την περίοδο, καιρού επιτρέποντος, γίνεται ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό «Διαγόρας» και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέµων που πνέουν στην περιοχή.
Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ηµερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που περνούσε τις διακοπές του στο Καστελλόριζο, επειδή δεν µπορούσε να πάει στη Ρόδο ελλείψει συγκοινωνιακού µέσου, αναγκάστηκε να ναυλώσει ταχύπλοο σκάφος για να πάει στην απέναντι τουρκική πόλη κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόµιο του Ντάλαµαν προκειµένου να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει
«Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας» υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος απευθύνθηκε χτες µε επιστολή του στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την παρέµβασή του.

Πήγαν να τους συλλάβουν


Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι εννέα πρώην δηµοτικοί σύµβουλοι του Καστελλόριζου επρόκειτο να προσέλθουν την περασµένη Δευτέρα στην ανακρίτρια της Ρόδου προκειµένου να καταθέσουν για µια υπόθεση του 2000 που αφορά καταπάτηση δηµοτικού ακινήτου, αλλά λόγω έλλειψης συγκοινωνιακού µέσου δεν τα κατάφεραν, µε αποτέλεσµα να εκδοθούν εντάλµατα σύλληψής τους.

Την επόµενη µέρα, που πραγµατοποιήθηκε το εβδοµαδιαίο δροµολόγιο, έφτασαν στη Ρόδο συνοδεία αστυνοµικών!

Πάντως µετά τις απολογίες τους και οι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς λόγους, αλλά θα παραµείνουν στη Ρόδο µέχρι την ερχόµενη Τρίτη, που θα γίνει (εάν βέβαια πραγµατοποιηθεί) το µοναδικό δροµολόγιο προς το Καστελλόριζο!

"ΤΑ ΝΕΑ"

Διάσωση της «Εξπρές» με 7,1 εκατ. ευρώ-άγνωστο πάντως παραμένει, αν με την επιχορήγηση διασφαλίζονται οι θέσεις εγασίας !!!


Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Διάσωση της «Εξπρές» με 7,1 εκατ. ευρώ

zoornalistas.blogspot.com
αναδημοσίευση


Με το ποσόν των 7,1 εκατ. ευρώ επιχορηγείται από το κράτος ο Όμιλος Καλοφωλιά.

Η εταιρεία με την 32763/26-7-2010 απόφαση που υπέγραψε η Λούκα Κατσέλη με την ιδιότητα της υπουργού Οικονομίας, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση, υπήχθη στις διατάξεις του Ν.3299/2004 «για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης». Το συνολικό ύψος του σχεδίου είναι 14.200.000 ευρώ και το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% για τον Όμιλο Καλοφωλιά, που εκδίδει την «Εξπρές» και διαθέτει κι άλλες επιχειρήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε δύο χρόνια, που η συγκεκριμένη εταιρεία υπάγεται στον νόμο 3299/2004.
Η πρώτη ήταν επί ΝΔ, τον Οκτώβριο του 2008, και η απόφαση προέβλεπε την υλοποίηση επιχειρηματικού σχεδίου ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο να έχει εγγυηθεί τον δανεισμό.

Η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου παρασχέθηκε τότε στο 100% προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη χρηματοδότηση του Ομίλου Καλοφωλιά με κεφάλαιο κίνησης 1,08 εκατ. ευρώ και τη λήψη εμπράγματων εξασφαλίσεων με υποθήκες επί ακινήτων από το ελληνικό Δημόσιο.

Είναι άγνωστο πάντως, αν με την επιχορήγηση του Ομίλου Καλοφωλιά με 7,1 εκατ. ευρώ από τα χρήματα των πολιτών διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας... στις επιχειρήσεις.

zoornalistas.blogspot.com